Marković razrađuje Marovićeve ideje

Lav Lajović će nastaviti radni angažman u Vladi, dok Milan Vučinić, koji je bio zadužen za projekat zaštite zviždača, za sada nema takvu ponudu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 18:48h

Iako je napustio Vladu i saopštio da je on “politička meta” hapšenja u Budvi, projekti osmišljeni u kabinetu bivšeg potpredsjednika Vlade Svetozara Marovića biće nastavljeni.

Realizacija većine od njih biće u rukama potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku i ministra pravde Duška Markovića.

Upravo je Marković prekjuče najavio izmjene Krivičnog zakonika u pravcu potpune dikriminalizacije klevete, što je ranije inicirano Marovićev tim.

Među brojnim projektima koji su tada najavljeni su i oni o zaštiti zviždača, odnosno zaposlenih koji prijavljuju korupcije u svom kolektivu, reforma uprave na lokalnom i državnom nivou - takozvana giljotina propisa, zatim reforma inspekcijskih službi koja podrazumjeva njihovo objedinjavanje…

Neke od inicijativa koje su potekle iz kabineta potpredsjednika DPS, kao ona da ministri i poslanici ne uživaju imunitet u slučaju krivičnih djela sa elementima korupcije i organizovanog kriminala, vješto su opstrirane.

Kada je riječ o ljudima iz Marovićevog tima, prema nformacijama iz Vlade, Lav Lajović će nastaviti radni angažman u Vladi, dok Milan Vučinić, koji je bio zadužen za projekat zaštite zviždača, za sada nema takvu ponudu.

Prema zakonu, savjetnici imaju pravo da dobijaju platu u nasrednih 12 mjeseci, ako ostanu bez angažmana u novoj Vladi.

Bonus video: