Bjelopoljski DC uputio otvoreno pismo premijeru

U pismu je sastanak Lukšića sa NVO-ima predstavljen kao “marginalizacija NVO sa sjevera Crne Gore.
61 pregleda 0 komentar(a)
Bjelopoljski demokratski centar, Foto: Arhiva Vijesti
Bjelopoljski demokratski centar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.01.2011. 14:06h

Nevladina oprganizacija “Bjelopoljski demokratski centar“ obratila se otvorenim pismom predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću u vezi nedavnog sastanka sa nevladinim sektorom, koji je u domaćoj i međunarodnoj javnosti okarakterisan kao sastanak sa civilnim društvom u Crnoj Gori. U pismu je taj sastanak predstavljen kao “marginalizacija NVO sa sjevera Crne Gore“.

“Ovakav vaš potez bi kod nas imao razumijevanja ukoliko se radi o procjeni da bjelopoljske NVO i one sa sjevera imaju različite potrebe i ulogu u evro atlanskim integracijama i razvoju naše države po svim segmentima,a samim tim i vašeg eventualnog sastanka na sjeveru države sa organizacijama civilnog društva”, navodi se u pismu.

Konstatuje se,da u Bijelom Polju ima NVO koje se bave pitanjima od značaja za Crnu Goru na putu ka evropskim integracijama.

“Smatramo da smo kompetentni , da imamo kapaciteta i želje da ravnomjerno učestvujemo u procesu donošenja odluka kao i one NVO sa kojima ste se nedavno sastali.Očekujemo da dođete na sjever i upriličite sličan sastanak a takodje očekujemo,da će te se zalagati za veće učešće NVO sektora sa sjevera u raznim tijelima i komisijama koje formiraju Vlada i njeni organi i time doprinesete smanjenju jasno vidljivih disproporcija izmedju sjevera i juga”, stoji u pismu koje potpisao predsjednik BDC-a Zdravko Janjušević.

Bonus video: