Vlada za bolju saradnju sa NVO

Vlada je takođe usvojila informaciju o sprovođenju reformi u pravosuđu, ocijenivši da je u toj oblasti napravljen veliki napredak.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2011. 17:38h

Vlada novog premijera Igora Lukšića namjerava da unaprijedi saradnju sa NVO sektorom Crne Gore.Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković je novinarima prenio s današnje sjednice Lukšićevog kabineta odluku da se u drugom kvartalu ove godine pripremi poseban zakon o saradnji s nevladinim organizacijama.Ministarstvima je naloženo da u svoj metod rada uključe i stalnu komunikaciju sa sektorom NVO.Vlada je takođe usvojila informaciju o sprovođenju reformi u pravosuđu, ocijenivši da je u toj oblasti napravljen veliki napredak.

Marković je najavio da će u ovoj godini biti pripremljene izmjene i dopune Zakona o sudskom savjetu, o radu sudova i državnog tužilaštva.Ministar ekonomije Vladimir Kavarić je izjavio da je Vlada usvojila strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća do 2015. godine. On je kazao da je uloga tih preduzeća sve veća, kako po broju tih firmi, tako i po broju zaposlenih, ali i po učešću u izvozu.Vlada je utvrdila i izmjene i dopune Zakona o računovodstvu i reviziji. Te zakonske inovacije, kako je objasnio ministar finansija Milorad Katnić, znatno će poboljšati finansijsku disciplinu.Na osnovu tih promjena, prema riječima Katnića, postupak finanijskog izvještavanja biće jednostavniji, jer će se finansijski izvještaji predavati samo jednom godišnje i samo jednoj instituciji.

Bonus video: