Goran Đurović: Zbog Medojevića i Radulovića nestaće PzP

Mora shvatiti da je njegovo vrijeme isprazne emotivne i glasne retorike iza nas, rekao je Đurović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2011. 18:58h

Iz Demokratskog centra poručili su juče funkcioneru PzP-a Branku Raduloviću da on ne može predstavljati modernu alternativu aktuelnoj vlasti i ponovili da, upornim nametanjem sebe kao velikomučenika, kompromituje kompletan opozicioni blok u Crnoj Gori.

U novoj prepisci sa Radulovićem, potpredsjednik DC-a Goran Đurović kazao je da ovaj, bez obzira na sadašnji parlamentarni status, mora shvatiti da je „njegovo vrijeme isprazne emotivne i glasne retorike iza nas“.

„Profesor Radulović bi morao da zna da on sa svojim arhaičnim riječnikom, lišenim padeža i arhaičnim razmišljanjem, ne može pretstavljati neku novu modernu alternativu ovoj vlasti. Upornim nametanjem sebe kao velikomučenika i borca za pravdu i istinu kompromituje čitav opozicioni pokret u Crnoj Gori“, kazao je Đurović.

On je dodao da su državi potrebni sposobni i stručni ljudi, dok, kako je kazao, Radulović nažalost to nije.

„Njegova površnost je nešto što dominira u javnim nastupima jer ko ozbiljan, osim, naravno, njegovog lidera, može prihvatiti činjenicu da on lično nudi riješenja od autoputa do proizvodnje vina, od tržišta kapitala do elektrana na Morači“, naglasio je Đurović.

Nakon što je Radulović mnoge prozvao zbog izdaje ideje opozicionog jedinstva, iz DC-a su mu odgovorili da njegove platforme ništa ne znače i da se njegovom činjenju mora reći – dosta. On je odgovorio da Đuroviću nikada ništa nažao nije učinio i da ovaj nije kompetentan da cijeni njegovu stručnost.

Đurović je juče naglasio da pogubnost vođenja politike na način koji to rade Radulović i Nebojša Medojević dovodi do potpunog demotivasanja novih, nasušno potrebnih kadrova opoziciji.

„Njegova radikalna socio-ekonomska demagogija je otjerala od nekad sjajne ideje brojne dokazane stručnjake, čije tekstove i stručne analize plagijatorski, loše kopira kroz platforme i javne nastupe, ne pitajući za autorska prava“, kazao je on.

Đurović je objasnio da je zbog Medojevića i Radulovića i nastao Demokratski centar, kao, kako je rekao, odgovor na nepromišljenost i kao nastavak svega započetog u GZP-u čiji je utemeljivač bio profesor Svetozar Jovićević.

„Zbog njih dvojice će i nestati PzP, kao nešto što je moglo da bude alternativa i nada za bolje sjutra. Razumijemo njegovu nasušnu potrebu za objedinjenom opozicijom, kao jedini izlaz da ponovo uđe u parlament, ali mora da shvati i one koji sa njim više neće“, naglasio je Đurović.

Bonus video: