Branko Radulović: Goran Đurović je politički marginalac

Đurović je reagovao nakon Radulovićevog teksta u kome je optužio pojedince za izdaju opozicionog jedinstva.
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 18:42h

Potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović kazao je juče da je funkcioner Demokratskog centra Goran Đurović politički marginalac koji nema prava da komentariše njegove stručne reference.

Radulović je rekao da su “reakcije i nereakcije” na njegov posljednji tekst o teškoj crnogorskoj stvarnosti, potvrdile ubjeđenje da je Crna Gora zatočeno, predpolitičko i kontrolisano društvo.

„Potvrdilo je i moje ubeđenje da se režim može smjeniti samo sa odlučnim i poštenim ljudima, koje ne kontroliše vlast i koji imaju i viziju i hrabrost da ponude i ostvare drugačiju stvarnost Crne Gore“, kazao je on.

Đurović je reagovao nakon prvog Radulovićevog teksta, u kome je optužio pojedince za izdaju opozicionog jedinstva, rekavši, izmežu ostalog, da potpredsjednik PzP-a svojim nastupima kompromituje opoziciju i da vječito piše platforme koje ne znače ništa.

„To što neko dopušta sebi da ocjenjuje dokazanu naučnu i svaku stručnost , a, uzgred, taj što kvalifikuje o tome pojma nema, potvrđuje da se u Crnoj Gori može sve“, odgovorio je Radulović.

On je naglasio da je Đuroviću do sada nekoliko puta pokušava da pomogne „u sporadičnim stručnim nastupima“ i da mu nikada nije uradio ništa loše: „Što pokazuje da taj neko nema ni ljudskog morala. Uz to je politički marginalac. E i zbog toga i takvih je Crna Gora ovakva. Problem je što ih je mnogo i što ovo nije pojedinačan slučaj“.

Radulović je odgovorio i profesoru Svetozaru Jovićeviću, koji je, nakon prozivke da „širi samo svoje istine“, kazao da neće da polemiše sa poslanikom PzP-a, jer ovaj nema „dovoljan nivo političke uračunljivosti“.

„Profesore Jovićeviću... prvi put sam i reagovao na onakav način zato što vi u kontinuitetu, već nekoliko godina, neargumentovano diskvalifikujete Pokret za promjene. U svakom vašem nastupu, pa i u posljednje dvije tv emisije koje sam gledao“, istakao je Radulović.

On je Jovićeviću rekao da mu više ne dozvoljava da mu na čelo „šije kokardu“: „Kao što mi je vaš miljenik, Milo Đukanović, devedestih šio ustaške simbole“.

„Ako moram da nosim neku kapu biće francuskinja ili crnogorska, svaka iz svog razloga. Ne znam o kakvim jajima govorite, ali znam o priganicama koje sam vam često donosio kući. Zbog tih priganica sam bezbroj puta slao signale, pozivao vas preko zajedničkih prijatelja, javno to činio, o tome smo čak i na Predsjedništvu govorili. Ali, vi ste ste očito ranije donijeli odluku na koju ćete stranu. Ali, zbog priganica, a posebno zbog Crne Gore, ukoliko želite da se bavite analitikom, budite krajnje profesionalni i objektivni“, poručio je Radulović.

On je rekao da se misjija PzP-a neće zasutaviti sve do smjene aktuelnog režima.

„Crna Gora će uskoro ponuditi pravu alternativu, sa platformom u ovom ili onom obliku. Nije važno ko će je svojatati, ona će biti temelj na čijim rješenjima će se graditi prosperitetna Crna Gora. Očito to nekima smeta“, dodao je Radulović.

Bonus video: