Bojanić: Regionu treba stabilnost, hapšenje Đurića nije doprinos tome

"Samo nas dijalog i uzdržanost mogu povesti putem rješavanja trajućih antagonizama. Jače prisustvo EU u regionu je neophodno, jer sprovođenje Briselskog sporazuma i ispunjavanje preuzetih obaveza je potreban, pa i neophodan, okvir za put ka riješenju"
38 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.03.2018. 10:30h

Težak incindent koji se desio na Kosovu je upozoravajući i mora sve da nas zabrine, kazao je predsjednički kandidat Mladen Bojanić.

"Imamo stanje zamrznutog konflikta, koje zahtjeva ozbiljnost vlasti u Prištini i Beogradu, kao i uzdržanost da bi se otvorio prostor dijalogu", navodi se u saopštenju.

Bojanić je osudio hapšenje direktora kancelarije za KiM, Marka Đurića, i kazao da to nije "ni način ni doprinos da se odnosi počnu suštinski kretati ka potrebnoj stabilnosti", ne samo na relaciji Beograda i Prištine već i čitavog regiona.

On je dodao da bilo koji vid nasilja udaljava od regionalne stabilnosti i gura u rizik sukoba, te da se iz "tog ugla može osuditi akcija kosovskih bezbjednosnih snaga koja je u sebi sadržala nepotrebnu primjenu sile".

"Samo nas dijalog i uzdržanost mogu povesti putem rješavanja trajućih antagonizama. Jače prisustvo EU u regionu je neophodno, jer sprovođenje Briselskog sporazuma i ispunjavanje preuzetih obaveza je potreban, pa i neophodan, okvir za put ka riješenju", zaključio je Bojanić.

Bonus video: