URA: Podgorica i dalje jedan od rijetkih evropskih gradova u kojem je gradski prevoz toliko loš

"Da su se kojim čudom obistinila, Podgoričani bi do kraja maja imali potpuno zaokružen proces modernizacije gradskog saobraćaja sa novim autobusima i elektronskim kartama"
1 komentar(a)
Marija Radulović URA, Foto: URA
Marija Radulović URA, Foto: URA
Ažurirano: 27.03.2018. 10:47h

Još jedan segment u kojem je vladajući DPS pokazao koliko brine o građanima Podgorice jeste Gradski prevoz koji funkcioniše u očajnim uslovima, istakla je danas Marija Radulović iz podgoričkog odbora URA.

Kaže da su se obećanja nadležnih o potpunoj modernizaciji gradskog prevoza u Glavnom gradu opet pokazala kao obmanjivačka, što je i svojstveno trenutnoj lokalnoj upravi.

"Da su se kojim čudom obistinila, Podgoričani bi do kraja maja imali potpuno zaokružen proces modernizacije gradskog saobraćaja sa novim autobusima i elektronskim kartama. Ovako, realnost je potpuno drukčija a ona je da se Podgoričani i dalje voze autobusima starim po nekoliko decenija i za takvu uslugu plaćaju enormno visoke cijene", istakla je Radulović.

Ona naglašava da je Podgorica jedan od rijetkih glavnih gradova Evrope koja ima toliko loše organizovan sistem gradskog prevoza.

JWPlayer video mesto

"Nepovezanost između svih djelova grada, presijedanja, karta koja važi samo za jednog prevoznika, isključivanje autobusa iz saobraćaja zbog saobraćajnih kontrola, kašnjenja, neuslovnost, nepristupačnost za osobe sa invaliditetom sve su to problemi sa kojima lokalna uprava i nadležni nijesu umjeli da se nose", kazala je Radulović.

Dodaje da su građani i pored javnih obećanja nadležnih da će se ovaj veliki problem Podgorice riješiti opet izigrani od strane Demokratske partije obmanjivača.

"Prvo je sekretar za komunalne poslove Marko Rakočević obećao u septembru 2017. godine da će cio proces biti zaokružen u maju 2018. da bi potom u januaru 2018. prolongirao rok i kazao da će proces biti završen do kraja 2018. Ne čude obmane, ali na svu sreću neće još dugo trajati. Taman toliko da mogu da smisle još pokoju u susret lokalnim izborima na kojima će doživjeti veliki izborni poraz", zaključila je Radulović.

Bonus video: