Crnogorska: Podržaćemo kandidata koji je privržen ustavnom patriotizmu

"Našu podršku može imati kandidat koji pokaže da razmišlja dugoročno o razvoju države“, poručio je Pavićević
245 pregleda 27 komentar(a)
vladimir Pavićević, Foto: PR Centar
vladimir Pavićević, Foto: PR Centar
Ažurirano: 27.03.2018. 11:14h

Crnogorska će na predsjedničkim izborima podržati kandidata koji u kampanji pokaže privrženost koncepciji ustavnog patriotizma i jasno usmjerenje ka pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU), saopštio je lider te partije, Vladimir Pavićević.

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori će učestvovati Milo Đukanović, Mladen Bojanić, Draginja Vuksanović, Vasilije Miličković, Marko Milačić, Dobrilo Dedeić i Hazbija Kalač.

"Podržačemo kandidata koji u predsjedničkoj kampanji pokaže privrženost koncepciji ustavnog patriotizma i jasno usmjerenje ka tome da Crna Gora što prije treba da postane punopravna članica EU i učvršćivanju NATO pozicija“, saopštio je Pavićević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je ustavni patriotizam snažna integrativna ideja za crnogorsko društvo.

"To je koncepcija čijom primjenom bismo počeli da prevazilazimo podijeljenost Crne Gore i osnaživali principe i vrijednosti koje nas spajaju“, ocijenio je Pavićević.

Prema njegovim riječima, kandidat koji u kampanji za sebe "veže" ideju ustavnog patriotizma i promoviše je, biće onaj koji pokazuje spremnost da napravi iskorak i bude predsjednik svih građana.

Pavićević je kazao da je uvjeren da će se svaki član i glasač Crnogorske opredijeliti za takvog kandidata.

"Našu podršku može imati kandidat koji pokaže da razmišlja dugoročno o razvoju države“, poručio je Pavićević.

On je saopštio da je Crnogorska spremna za lokalne izbore u Podgorici i da će tokom kampanje za predsjedničke aktivno promovisati program partije.

"Ovo će biti prilika da se građani Podgorice upoznaju sa našim ljudima koji će i zagovarati politiku Crnogorske u glavnom gradu“, rekao je Pavićević.

On je pozvao građane Podgorice da se upoznaju, postave sva pitanja i daju sugestije i predloge koje imaju.

"Generacija nadolazećih, mladih ljudi, ima najviše razloga da iskusnijima i starijima postavi pitanje odgovornosti za stanje besperspektivnosti u kojem se veliki broj mladih ljudi nalazi“, ocijenio je Pavićević.

On je rekao da će na čelu operativnih timova za izbore u glavnom gradu biti predsjednik Crnogorske u Podgorici Danilo Sekulić.

"Čovjek koji ima i političko znanje i političko iskustvo i koji poznaje svaki kamen Podgorice, grada u kojem je rođen", kazao je Pavićević.

On je rekao da će programsku ekipu voditi zamjenik predsjednika Crnogorske u Podgorici Predrag Kalezić.

"Uz Sekulića i Kalezića, u podgoričkoj kampanji aktivno će učestvovati i potpredsjednici Crnogorske Zoran Mugoša i Đorđe Brajović, Podgoričani i posvećeni političkoj borbi da u crnogorskom društvu svaki pojedinac ima bolje uslove nego što je sada da razvija svoje potencijale", rekao je Pavićević.

Bonus video: