Milačić: Protesti više nijesu stvar politike, već života

1569 pregleda 28 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Politička kriza u ''kovertiranoj'' Crnoj Gori odavno više nije stvar politike, niti Parlamenta, a još manje mandata i amandmana – ovo je pitanje života, ocjenjuje predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

"Ukoliko nakon usnimljene i do kosti ogoljene korupcionaške prirode vlasti, ne dođe do promjena i konačne, po prvi put i istoriji naše države, demokratizacije društva – ovdje nema normalnog života, a još manje budućnosti. Imajući u vidu da u crnogorskoj fenomenologiji modernog doba svega ima na pretek: i laži, i obmana, i krađe izbora, i krađe državnog novca, i falsifikovanja istorije, i ugašenih preduzeća, i potkupljenih glasova, ali i potkupljenih duša, čini se da nemamo, ili da smo izgubili, ono čega smo nekada najviše imali – slobodu i nepristajanje na robski ambijent, ma odakle stizali", navodi se u saopštenju Milačića.

Dodaje da masovni narodni protesti ostaju "jedini svetionik i putokaz u kom pravcu se kao društvo trebamo kretati".

" Bez kompromisa, bez povlađivanja, bez ustupaka, bez sujete, kompleksa, ili usko-partijskih interesa, moramo se saživjeti sa protestom, ne samo kao običnom subotnjom šetnjom, već kao stilom života. Naravno, ne iz hira, ili pomodarstva koje se čak i u Parizu sa modnih pista preselilo na ulice, već iz gole potrebe za opstankom", piše Milačić.

Bonus video: