"NEMA DEMOKRATIZACIJE BEZ SLOBODNIH IZBORA"

SNP: BS, HGI i albanske partije posebno odgovorne, bile su svjedoci nezakonitih radnji DPS-a

U saopštenju se navodi da je još jednom ponovljeno da se SNP se zalaže za proteste koji će biti sredstvo pritiska na vlast, kako bi se ostvario ključni cilj, a to su ostavke, formiranje tehničke vlade i prvi pošteni i slobodni izbori
2387 pregleda 9 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: SNP
Sa sastanka, Foto: SNP
Ažurirano: 01.03.2019. 11:33h

Posljednje afere još jednom su pokazale da vlast u Crnoj Gori nikada nije pobijedila na izborima, a da nije kupovala, ucjenjivala, zastrašivala glasače, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Kako je saopšteno iz te partije, članovi rukovodstva Asocijacije mladih i Asocijacije žena SNP juče su sa predsjednikom SNP Vladimirom Jokovićem razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

"Na sastanku je zaključeno da nema demokratizacije Crne Gore bez slobodnih izbora na kojima će biti ispoljena istinska volja birača. Tokom razgovora je konstatovano da posebnu odgovornost za ovakvu situaciju u državi nose manjinske partije, kao što su Bošnjačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i albanske partije, koje su bile svjedoci svih nezakonitih radnji DPS-a prethodnih decenija", navodi se u saopštenju SNP.

U saopštenju se dodaje da je još jednom ponovljeno da se SNP se zalaže za proteste koji će biti sredstvo pritiska na vlast, kako bi se ostvario ključni cilj, a to su ostavke, formiranje tehničke vlade i prvi pošteni i slobodni izbori.

"Predstavnici Asocijacije mladih i Asocijacije žena SNP CG saglasili su se da cilj nove vlasti u Crnoj Gori ne treba da bude samo promjena postojeće garniture, već i načina vladanja. Neophodno je ići dubinski u reforme kroz postavljanje najboljih kadrova na najodgovornija mjesta i njihovu efikasnu kontrolu. Samo tako ćemo dokazati da možemo da budemo nosioci demokratskih promjena u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju SNP.