Demokrate: Funkcionere iz Nikšića maltretirali policajci

"A dok su komunalni policajci bez potrebe maltretirali funkcionere Demokrata, dva vozila su se, naočigled tih policajaca, zaustavila pored njih i momci iz tih vozila su, prepoznavši funkcionere Demokrata, dobacivali da je Milo kralj i da nikad neće pasti..."
10147 pregleda 29 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata Nikšić, Nemanju Vukovića, sa njegovim kolegama, sinoć je, ničim izazvana, nikšićka komunalna policija zadržala u trajanju od sat i po, saopšteno je iz te partije.

Vukovića i njegove kolege navodno su najprije policajci zatekli kako skupljaju žute trake sa ulice, nakon čega su pozvali komunalnu policiju.

"Komunalni policajac je, ulažući sve napore, nastojao da ih kazni, ali kada je vidio da eventualna kazna ne bi imala na šta da se odnosi jer je sve pokazivalo da su Vuković i njegove kolege nevini, počeo je da vrijeđa Vukovića, govoreći: „Znamo mi ko si ti i znamo šta radiš i da to što govoriš nije istina“ i više puta, u čisto isljedničkom maniru, ističući da Vuković govori neistinu", piše u saopštenju Demokrata.

"A dok su komunalni policajci bez potrebe maltretirali funkcionere Demokrata, dva vozila su se, naočigled tih policajaca, zaustavila pored njih i momci iz tih vozila su, prepoznavši funkcionere Demokrata, dobacivali da je Milo kralj i da nikad neće pasti, nakon čega ih je saobraćajni policajac prisno zamolio da se sklone da ne bi ometali saobraćaj. Isti ti ljudi, nekoliko minuta kasnije, pred saobraćajnim i komunalnim policajcima cijepaju trake i ostavljaju haos na putu, narušavajući javni prostor. A kad su Vuković i njegove kolege pitale policajce zašto sad ne reaguju, zašto ih ne zaustave i ne sankcionišu, policajci su odgovorili da to nije njihova stvar", dodaje se u saopštenju.

Demokratska Crna Gora ukazuje na to da i ovaj slučaj dokazuje "visok nivo intimiziranosti policije i kriminalaca i aktivista DPS-a u Crnoj Gori".

"Još jednom svjedoči o besmislu svih institucija i predstavlja samo još jedan u nizu povoda da se protiv ovakvog sistema, lišenog bilo kakvog morala, građanski i demokratski pobunimo van institucija. Gotov je. Ne boj se", zaključuju.

Bonus video: