Šerban sa Boškovićem: Reforme preporučuju Crnu Goru kao kvalitetnog saveznika

Šerban je kazao da će Rumunija i dalje biti pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, uz puni doprinos unapređenju saradnje u oblasti odbrane
892 pregleda 2 komentar(a)
Bošković i Šerban, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković i Šerban, Foto: Ministarstvo odbrane

Pukovnik Lovin Šerbanom, novoimenovan izaslanik odbrane Rumunije u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi sastao se danas sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

"Bošković je poželio pukovniku Šerbanu uspješan mandat, te istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane. On je naglasio da je saradnja sa saveznicima jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika i izrazio očekivanje da će odnosi Crne Gore i Rumunije biti ojačani na obostranu korist. Ministar je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore i istakao da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende. On je naglasio da Crna Gora predano radi na ispunjavanju drugog spoljnopolitičkog strateškog cilja, članstvu u EU, te upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, pukovnik Šerban je kazao da će Rumunija i dalje biti pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, uz puni doprinos unapređenju saradnje u oblasti odbrane. On je istakao da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane, preporučuju našu državu kao kvalitetnog saveznika.

Pukovnik Šerban se u odvojenim susretima sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivicom Ivanovićem i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrejom Lakićem.

Bonus video: