Demos: Je li porodica Đukanović vlasnik trgova, parkova, ulica, trotoara?; Crnogorska: Kršenje ustavom garantovanih sloboda

Iz Demosa su saopštili da osuđuju napad na aktivistu Demokrata koji je mirno i u demokratskom duhu pozivao građane Danilovgrada da se pridruže protestnom skupu u subotu u 16 časova, koji u tom gradu organizuju Demokratska Crna Gora, DEMOS i Crnogorska
7372 pregleda 5 komentar(a)
Aktivista Mladih Demokrata u policijskom vozilu, Foto: Demokratska Crna Gora
Aktivista Mladih Demokrata u policijskom vozilu, Foto: Demokratska Crna Gora

Demos i Crnogorska osudilu su danas privođenje aktiviste Mladih Demokratske Crne Gore.

Demokratska Crna Gora saopštila je ranije danas da je aktivista Mladih Demokrata priveden u centru Danilovgrada dok je "izražavao svoje političko uvjerenje".

Iz Demosa su saopštili da osuđuju napad na aktivistu Demokrata koji je mirno i u demokratskom duhu pozivao građane Danilovgrada da se pridruže protestnom skupu u subotu u 16 časova, koji u tom gradu organizuju Demokratska Crna Gora, DEMOS i Crnogorska.

"Ovo je pokazatelj da se vlast boji svakog ko drugačije misli i uvodi cenzuru čak i na slobodnom prostoru - ulicama, trgovima, što je odraz diktatorskih režima. Posebno zabrinjavajuća okolnost je ta da je Prva banka policiji prijavila aktivistu, pa se postavlja pitanje – da li je porodica Đukanović, pored svega što posjeduje, vlasnik i ukupne javne površine u Crnoj Gori? Da li su vlasnici i trgova, parkova, ulica, trotoara u Crnoj Gori i svega onoga što bi trebalo da pripada svima nama, slobodnim građanima?", saopšteno je iz Demosa.

Iz te partije su dodali da im odgovor na ta pitanja građani daju subotom, kako pojedinačno u svim gradovima Crne Gore, tako i na glavnom događaju - protestu slobodnih građana u Ulici Slobode u Podgorici.

"Zato pozivamo sve slobodne građane da nam se 9. marta u 16 časova pridruže na protestu na Trgu 9. decembar - preko puta Opštine Danilovgrad", kazali su iz Demosa.

Iz Crnogorske su naveli da oštro osuđuju današnje privođenje aktiviste Mladih Demokrata u Danilovgradu, koji je na demokratski i civilizovani način informisao građane o protestnom skupu-razgovoru sa građanima koji je najavljen za subotu, 9. marta u Danilovgradu.

Crnogorska je saopštila da privođenje aktiviste predstavlja kršenje ustavom garantovanih ličnih i političkih sloboda i da vlast koja institucije koristi za obračun sa građanina udaljava našu državu i naše društvo iz kruga demokratskih i prosvećenih država i društava.

Crnogorska je pozvala građane Danilovgrada da dođu na skup koji u subotu organizuju Demokrate, DEMOS i Crnogorska i da svojim dolaskom poruče da ne pristaju na ovakvu praksu ljudi koji djeluju u ime institucija i da žele da u Crnoj Gori zajednički stvaramo slobodno, demokratsko i savremeno društvo.

Bonus video: