Tusk: Protesti su normalni dio demokratskog društva

Đukanović i Tusk su se saglasili da su i problemi sa kojima se suočava Crna Gora i zemlje regiona, prilika za dalje snaženje i izgradnju efikasnih državnih institucija i vladavine prava
7298 pregleda 84 komentar(a)
Đukanović i Tusk, Foto: Saša Matić
Đukanović i Tusk, Foto: Saša Matić
Ažurirano: 06.03.2019. 20:04h

Predsjednik Evropskog savjeta, Donald Tusk, ocijenio je da su protesti nešto normalno i tipično za demokratsko društvo.

"To nije problem, to je dio normalnog funkcionisanja demokratskog društva. Od suštinskog interesa za Crnu Goru je da se svi problemi razjasne ističući da su podržavaocima politike proširenja potrebni dobri argumenti za dalji napredak u integracijama", kazao je Tusk tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanović.

Kako piše u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Đukanović i Tusk su se saglasili da su i problemi sa kojima se suočava Crna Gora i zemlje regiona, prilika za dalje snaženje i izgradnju efikasnih državnih institucija, vladavine prava, što je najbolja preporuka za napredak u integracijama.

Đukanović je kazao i da je budućnost Zapadnog Balkana bez alternative - evropska i evroatlantska, ističući da "Zapadni Balkan nema privilegiju da ima drugi izbor, imajući u vidu istorijsko nasljeđe koje nas upućuje da je između evropske i evroatlanstke perspektive regiona i njene stabilnosti znak jednakosti".

"U tom kontekstu, Crna Gora kreira svoju državnu politiku kao promoter evropskih i evroatlantskih vrijednosti u regionu", kazao je on.

Bonus video: