DPS, BS i SD potpisali koalicioni sporazum u Rožajama

Sporazum potpisali predsjednici opštinskih odbora dvije stranke, Bećir Kalač i Rahman Husović
4692 pregleda 18 komentar(a)
Sa potpisivanja koalicionog sporazuma, Foto: DPS
Sa potpisivanja koalicionog sporazuma, Foto: DPS
Ažurirano: 09.03.2019. 20:15h

Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrate (SD) potpisale su danas koalicioni sporazum o vršenju vlasti u Rožajama

Sporazum su, kako je saopšteno, potpisali predsjednici opštinskih odbora stranaka, Bećir Kalač, Rahman Husović i Faruk Kalač.

„Za DPS ovaj Sporazum predstavlja afirmaciju politike koja promoviše multietnički sklad i građansko društvo kao prepoznate vrijednosti i Rožaja i Crne Gore“, saopšteno je iz rožajskog odbora te stranke.

Prema njihovim riječima, Sporazum je istovremeno i prilika da se objedine svi raspoloživi kadrovski i drugi potencijali kako bi se valorizovali izdašni prirodni i ekonomski kapaciteti koje Rožaje ima.

„DPS nije postala dio vlasti radi vlasti, nego je na ovaj način iskazala spremnost da zajedno sa koalicionim partnerima preuzme odgovornost za dalji razvoj Rožaja nudeći nove ideje i mogućnosti za poboljšanje kvaliteta života i usluga u ovoj opštini“, poručili su iz te stranke.

Kako su naveli, na tom putu uspješnu politiku Vlade o ubrzanom razvoju sjevera, kao i velikim ulaganjima, vide kao šansu i dobru priliku da odgovorno i predano rade na realizaciji postojećih i osmišljavanju novih projekata koji će građanima Rožaja omogućiti bolji život i bolji ekonomski standard.

„Koalicija koja je danas potpisana je i potvrda dobrih odnosa DPS-a i BS stranke na državnom nivou, i dokaz spremnosti da se zajednički brane i afirmišu vrijednosti evroatlantske Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik OO Socijaldemokrata Rožaje, Faruk Kalač je nakon potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti kazao da je SD kao odgovorna partija prihvatila poziv BS da zajedničkim snagama stvaraju povoljne uslove za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje negativnih trendova, prije svega, iseljavanja omladine iz Rožaja.

On je istakao da je objedinjavanje svih kapaciteta i potencijala put da se stanje mijenja na bolje.

Bonus video: