Vuković: Mitrović priznao da je predvodio napad na Koprivicu

"Ti dobro znaš da ovdje nije riječ o komšijskoj svađi, kako kažeš, jer su ista ta lica, u novembru 2017. pokušala izvršiti napad na mene i Moma Koprivicu praveći nam klasičnu sačekušu, koju smo uspjeli izbjeći, o čemu smo iste večeri obavijestili policiju, koja je utvrdila da se radi o njima, ali je sankcija izostala"
7503 pregleda 8 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokrate
Nemanja Vuković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.03.2019. 22:34h

Napokon je, u ime DPS-a, nakon vedeta te partije - Bijelića, Radojičića i Zarubica, progovorio i šef te grupe, Ivan Mitrović.Sa terena kriminala i vandalizma pokušao si da pređeš na teren tobože prijateljstva, časti i poznanstva, kazao je Nemanja Vuković, potpredsjednik OO Demokrata Nikšić.

On je reagovao na saopštenje Mitrovića (DPS), koji je kazao da mu je ranija objava Demokrata izazvala nevjericu i čuđenje.

"Da te, Mitroviću, obavezuje išta od onoga što pominješ, osudio bi vandalski i kriminalni napad na stan u koji si ulazio i u koji si bio ljudski dočekivan, prije nego što si postao član, aktivista, kriminalni brat i funkcioner DPS-a. Na vrata kroz koja si prije 10 i više godina ulazio i dočekivan sad si sa šefom kojem služiš poslao kriminalce da atakuju, na poslanika i njegovu majku, u odmaklim godinama. I ti pričaš o prijateljstvu, poznanstvu i časti. Ne vjerujem da ti znaš šta je to! A bacanje prijateljstva i poznanstva pod noge je manir tvog šefa, kom si postao ni manje, ni više, nego dvorska luda", kazao je Vuković.

Potpredsjednik Demokrata je saopštio da je najmanji problem što "DPS šalje kriminalce na vrata neistomišljenika", već da je problmen što "svojim kriminalom tjeraju mlade iz Nikšića".

"Momu Koprivici nijesu prijatelji vođe kriminalnih hordi. A u svom saopštenju si, Mitroviću, priznao sve naše navode o vašem angažovanju hapšenih kriminalaca i razbojnika. Nijesi porekao istinu koja glasi da ti je Boris Bijelić, lice koje je uhapšeno i procesuirano zbog pokušaja ubistva, i to nožem, jednog Nikšićanina, jedan od najbližih saradnika. A to potvrđuje i činjenica da taj Bijelić u tvoje ime uručuje članske karte vaše partije poznate kao OKG, a o čemu svjedoče slike gdje on ponosno i u tvoje ime dijeli partijske knjižice. Zamislite partiju u kojoj lice procesuirano za pokušaj ubistva dijeli članske karte u ime predsjednika Opštinskog odbora koji se poziva na čast i moral, a političke lekcije preko svojih saradnika iz kriminalnog miljea dijeli palicama, pajserima i noževima. Da ti je Radojičić, lice koje je policija hapsila zbog krađe, izvođač radova, govore i isti pojmovi, iste teze i konstrukcije koje koristite izjavama i saopštenjima, gdje se napadači i kriminalci nazivaju bezazlenijim formulacijama kao što su: komšija, sugrađanin i slično. Ti dobro znaš da ovdje nije riječ o komšijskoj svađi, kako kažeš, jer su ista ta lica, u novembru 2017. pokušala izvršiti napad na mene i Moma Koprivicu praveći nam klasičnu sačekušu, koju smo uspjeli izbjeći, o čemu smo iste večeri obavijestili policiju, koja je utvrdila da se radi o njima, ali je sankcija izostala. Nazivanjem takvih lica komšijama, mladićim i sugrađanima, pokazao si da sa njima dijeliš istu psihološku, frazeološku i ideološku tačku gledišta i dokazao si da je OO DPS Nikšić pisac saopštenja razbojnicima koji u gluvo doba noći udaraju na stanove i vrata protivnika DPS-a. Tako da si vrata porodice Koprivica zamijenio vratima članova zločinačkog udruženja, prema pisanju pojedinih hrvatskih medija, kojima pišeš reagovanja i saopštenja. Je li uzrok tvoje nervoze ljubomora što je vaš šef Đukanonović onako jako i sa osmjehom na slici prigrlio, kao nikog, upravo Bijelića, lice koje je nožem pokušalo ubiti jednog Nikšićanina ili to što je nakon veličanstvenog i masovnog protesta u Nikšiću, uspio, na veličanstven način, i protest u Danilovgradu", kazao je Vuković.

Bonus video: