Haker: Berlin i Brisel impresionirani uspjesima Crne Gore

"U svijetlu tih činjenica nije slučajnost što pregovori sa Evropskom unijom teku tako dobro, u čemu je Crna Gora predvodnik u regionu", kazao je Haker
1461 pregleda 8 komentar(a)
Haker i Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Haker i Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Berlin i Brisel su impresionirani uspjesima Crne Gore u posljednjih nekoliko godina, rekao je savjetnik za spoljnu, bezbjednosnu i razvojnu politiku njemačke kancelarke Jan Haker.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Hekera.

Heker je istakao, kako se navodi u saopštenju, da su u Berlinu i u Briselu impresionirani uspjesima Crne Gore u posljednjih nekoliko godina, gdje se s pažnjom prati njen ekonomski i ukupan razvoj.

"U svijetlu tih činjenica nije slučajnost što pregovori sa Evropskom unijom teku tako dobro, u čemu je Crna Gora predvodnik u regionu", kazao je Haker.

Jan Haker, Milo ĐukanovićĐukanović sa Hakerom

On je istakao da će na daljem putu akcenat biti na pravosuđu i unutrašnjim poslovima, posebno imajući u vidu neka ranija loša iskustva iz procesa proširenja.

Đukanović je zahvalio Njemačkoj na podršci evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore i regiona, ističući da nigdje drugo u Evropi nije tako vidljiv znak jednakosti između stabilnosti i integracije kao na Zapadnom Balkanu.

"U tom kontekstu podvukao je značaj Berlinskog procesa i realizacije agende Berlin plus, što predstavlja veoma kvalitetnu nadogradnju evropske politike za Zapadni Balkan", Kaže se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Kako se navodi, region je bio i centralna tema razgovora, u kontekstu značaja rješavanja preostalih otvorenih pitanja za njegovu stabilnost i evropsku perspektivu.

"Zajednički je ocijenjeno da je dobro što će Đukanović tokom posjete Njemačkoj početkom iduće nedjelje imati mogućnost da o ovim i drugim temama razgovara i na drugim visokim adresama u Berlinu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: