Vučinović: Poželjno raditi na uvođenju avio-linije Tivat-Sofija

"Ministarka Vučinović je upoznala ambasadorku Plugčievu da je Vlada Crne Gore, čiji je član ispred manjinske hrvatske partije, pored građanskih, sastavljena i od predstavnika manjinskih partija"
502 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo bez portfelja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo bez portfelja

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović se sastala sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori, Meglenom Ivanovom Plugčievom Aleksandrovom.

"Ministarka Vučinović je čestitala ambasadorki na imenovanju i poželjela uspješan naredni četvorogodišnji mandat. Sagovornice su saglasne da je saradnja između dvije zemlje na zavidnom nivou, posebno u oblasti trgovine i privrede. Ambasadorka Plugčieva je dodala da bi ubuduće trebalo raditi i na poboljšanju u sektorima energetike i saobraćaja", saopšteno je iz kabineta ministarke.

Saopšteno je da su u cilju jačanja međudržavnih odnosa, sagovornice konstatovale da bi bilo poželjno raditi na uvođenju avio linija između na primjer Tivta i Sofije, kao i drugih gradova.

"Ministarka Vučinović je upoznala ambasadorku Plugčievu da je Vlada Crne Gore, čiji je član ispred manjinske hrvatske partije, pored građanskih, sastavljena i od predstavnika manjinskih partija. Ambasadorka je istakla da je Crna Gora primjer multikulturalnosti i multietičnosti, koji treba da slijede sve zemlje regiona. Ministarka se zahvalila na podršci koju je Bugarska pružala Crnoj Gori u pristupnom periodu za članstvo u NATO, što i očekuje u procesu pristupanja Crne Gore u EU", saopšteno je.

Bonus video: