Milačić o hapšenju Đurića: Srpski narod na Kosovu ugroženiji nego ikad

"Ističem da se radi o skandalu bez presedana, nakon kog sam se, po ko zna koji put, zastidio što je režim Mila Đukanovića priznao Kosovo", poručio je Milačić
57 pregleda 99 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 26.03.2018. 19:54h

Najoštrije osuđujem večerašnje skandalozno hapšenje Marka Đurića, direktora srpske kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) od strane kosovske policije, saopštio je večeras Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i kandidat za predsjednika Crne Gore.

Đurića je večeras preuzela srpska policija, nakon što je ranije danas uhapšen u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovaj gnusan čin, koji je nastao nedugo nakon brutalnog ubistva lidera kosovskih Srba, Olivera Ivanovića, pokazuje i potvrđuje da je srpski narod na Kosovu ugroženiji nego ikad. Hapšenje, ali i fizički napad na srpsku delegaciju u trenutku dok su mirno vodili dijalog o Kosovu i Metohiji, predstavlja čist akt terorisanja golorukog naroda, što zaslužuje prezir i osudu. Ističem da se radi o skandalu bez presedana, nakon kog sam se, po ko zna koji put, zastidio što je režim Mila Đukanovića priznao Kosovo", poručio je Milačić.

Po njegovim riječima, prava i slobodna Crna Gora, koju će on predstavljati na izborima za predsjednika Crne Gore je ona koja nikada nije prihvatila nezavisnost otete srpske teritorije i solidariše se sa srpskim narodom na Kosovu.

Bonus video: