Demokratskom savezu mjesto generalnog menadžera i potpredsjednika Opštine Tuzi

Albanski forum, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca, osvojio je 16 mandata u lokalnom parlamantu i sa jednim predstavnikom Demokratske Crne Gore ima većinu
4452 pregleda 2 komentar(a)
Tuzi, Foto: Filip Roganović
Tuzi, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.03.2019. 07:44h

Demokratski savez dobiće mjesto generalnog menadžera Opštine Tuzi i mjesto potpredsjednika Opštine, saznaju “Vijesti”. U vladajućoj koaliciji u Tuzima to je odlučeno nakon što je Demokratski savez ustupio mjesto predsjednika SO funkcioneru Demokratske unije Albanaca (DUA) Fadilju Kajošaju.

Mjesto predsjednika parlamenta je po koalicionom sporazumu pripadalo Demokratskom savezu, čiji je predstavnik bio drugi na izbornoj listi, ali ga je ta stranka ustupila na insistiranje ostale dvije stranke. Ranije je odlučeno da predsjednik Opštine Tuzi bude lider Albanske alternative Nik Đeljošaj, koji je bio i nosilac izborne liste albanske koalicije.

Albanski forum, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca, osvojio je 16 mandata u lokalnom parlamantu i sa jednim predstavnikom Demokratske Crne Gore ima većinu. Demokrate su najavile da će podržati albansku koaliciju da bi u opoziciju poslale Demokratsku partiju socijalista (DPS), ali da neće biti dio vlasti. Konstitutivna sjednica na kojoj će biti verifikovani odbornički mandati i izabran predsjednik SO Tuzi biće održana danas.

Bonus video: