"I DPS TREBA DA GA PRIHVATI"

Pavićević: Sporazum o budućnosti prihvatljiv, ozbiljan i realističan dokument

"Posebno je dobra poruka da Vlada građanskog jedinstva neće nijednom svojom aktivnošću ili odlukom mijenjati utvrđeni spoljnopolitički pravac Crne Gore", poručio je lidfer Crnogorske
1937 pregleda 8 komentar(a)
Pavićević, Foto: Crnogorska
Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević saopštio je da je tekst koji su organizatori protesta Odupri se predstavili juče javnosti ozbiljan i realističan dokument, koji je za Crnogorsku prihvatljiv.

"U dokumentu se jasno ističe vrijednosno usmjerenje autora i njihova poruka da crnogorsko društvo treba da se razvija u duhu liberalno demokratskih normi. Time se potvrđuje privrženost idejama i idealima slobodnog i pluralnog društva, vladavini prava i našoj konstitucionalnoj tradiciji", izjavio je Pavićević.

On je dodao da osnovni cilj Vlade građanskog jedinstva treba da bude stvaranje uslova za održavanje poštenih i slobodnih izbora, što je, kako ocjenjuje, primjerena i precizna reakcija na situaciju dubinske krize legitimiteta institucija, koja je ogoljena aferom "Koverta".

"Posebno je dobra poruka da Vlada građanskog jedinstva neće nijednom svojom aktivnošću ili odlukom mijenjati utvrđeni spoljnopolitički pravac Crne Gore. To je važna poruka, prije svega zato što Crna Gora ne samo geografski, već i vrijednosno treba da pripada Zapadu i tu pripadnost treba da učvršćujemo", rekao je Pavićević.

On je ocijenio da ovaj dokument treba da prihvati i Demokratska partija socijalista, jer bi "svako drugačije djelovanje predstavnika vladajuće strukture predstavljalo njihov dodatni udar na državu i državne institucije".