Brajović: Papa bi svojom posjetom učinio veliku čast Crnoj Gori

Brajović je papi Franju poklonio prvi primjerak svečanog izdanja „Gorskog vijenca“, u prevodu na italijanski Veljka Mićovića, koji je objavila Skupština Crne Gore
2278 pregleda 14 komentar(a)
Papa Franjo i Brajović, Foto: Skupstina.me
Papa Franjo i Brajović, Foto: Skupstina.me

Papa Franjo učinio bi svojom posjetom veliku čast Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović je danas u Vatikanu razgovarao sa poglavarom Katoličke crkve papom Franjom.

"Papi Franju sam posebno naglasio da bi svojom posjetom učinio veliku čast Crnoj Gori i da ga očekujemo tokom naredne godine", rekao je Brajović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Navodi se da je u razgovoru iskazana važnost skladnog suživota pripadnika različitih vjera, nacija i kultura koje njeguje savremena Crna Gora.

“U razgovoru sa Papom sam iskazao zadovoljstvo i čast povodom susreta, ne samo zato što je riječ o poglavaru Katoličke crkve, nego i zato što u trenutku u kojem se čitav svijet suočava sa ozbiljnom krizom, on svojim porukama i ličnim primjerom promoviše ljudskost kao vrhunsku vrijednost”, kazao je Brajović.

Papa Franjo je Brajoviću rekao da Crna Gora za njega ima posebno mjesto jer ga je 1992. u Argentini zaredio biskup Emilio Ognjenović, porijeklom iz Crne Gore.

Brajović je papi Franju poklonio prvi primjerak svečanog izdanja „Gorskog vijenca“, u prevodu na italijanski Veljka Mićovića, koji je objavila Skupština Crne Gore.

Kako je najavljeno, Brajović će se u Apostolskoj palati sastati i sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom i sekretarom za odnose sa državama, monsinjorom Polom Ričardom Galagerom.

"Posjeta Rimu biće prilika za susrete sa Velikim kancelarom Suverenog viteškog malteškog reda Albrehtom Freiherom fon Buzelagerom i predsjednikom zajednice "Sveti Eđidio" profesorom Markom Impaljacom", kaže se u saopštenju.

Bonus video: