Pljevlja: Opozicioni odbornici podnijeli inicijativu za smjenu Đačića

Jedan od razloga pokretanja inicijative je navodna Đačićeva zloupotreba službenog položaja, jer je je 22 mjeseca nezakonito primao zaradu obračunatu po koeficijentu od 18,40 umjesto 17,29, kako je propisano Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru
1124 pregleda 3 komentar(a)
Đačić, Foto: Goran Malidžan
Đačić, Foto: Goran Malidžan

Opozicioni odbornici u Skupštini opštine Pljevlja podnijeli su inicijativu za smjenu predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića (DPS).

Inicijativu, koja je dostavljena predsjedniku Skupštine opštine, potpisalo je svih 15 opozicionih odbornika lokalnog parlamenta.

“Inicijativu je podnijeta zbog toga što predsjednik nije u Zakonom propisanom roku podnio izvještaj o svom radu i radu lokalne uprave, posebnih i stručnih službi za 2018.godinu. Članom 62.stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi i članu 95 stav 1 tačka 3 Statuta Opštine Pljevlja to je bio dužan učiniti najkasnije do 31.marta tekuće godine za prethodnu godinu”, navodi se u saopštenju NSD.

Jedan od razloga pokretanja inicijative je navodna Đačićeva zloupotreba službenog položaja, jer je je 22 mjeseca nezakonito primao zaradu obračunatu po koeficijentu od 18,40 umjesto 17,29, kako je propisano Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

“Predsjednik opštine Pljevlja je pravosnažno osuđen i za krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti pa je to još jedan od razloga za razrješenje predsjednika”, navodi se u predlogu koju su opozicioni odbornici uputili predjseniu Skupštine Opštine Pljevlja Dragiši Sokiću za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o Đačićevoj smjeni .

Bonus video: