"STRAŠNI I SRAMOTNI SNIMCI NASILJA"

SNP: Gleda li Nuhodžić mučne scene iz Nikšića ili mu je prevashodni cilj rušenje svetinja?

"Postavlja se pitanje zašto ovako nisu 'energični' u obračunu sa kriminalom", kazali su iz SNP-a
2014 pregleda 12 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore pozvala je nadležne organe da što hitnije preispitaju činjenice u vezi sa jučerašnjim dešavanjima poslije fudbalske utakmice Sutjeska - Budućnost.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Policijski službenici prebijaju Čaku Ivanovića >>>

"Zahtijevamo da javnost što prije bude upoznata sa svim detaljima ovih nemilih scena, kao što nas posebno interesuje ponašanje pripadnika policije i upotreba sile sa njihove strane. Energično zahtijevamo da što prije Savjet za civilnu kontrolu policije utvrdi da li je i zašto bilo prekomjerne upotrebe sile. Podsjećamo da su strašni i sramotni snimci jučerašnjeg nasilja, kao i ranije prebijanje Mija Martinovića, momaka u Podgorici, zatim upotreba sile protiv trudnice u Baru, prebijanje demonstranata u nekim ranijim prilikama. Sve nas to, na žalost upućuje na sumnju da su i ovoga puta pripadnici policije upotrijebili silu mimo zakona i ustavnih ovlašćenja", saopšteno je iz SNP-a.

Iz te partije su pitali ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića "da li gleda ove mučne scene ili mu je prevashodni cilj desant na Prevlaku i rušenje svetinja?"

"Postavlja se pitanje zašto ovako nisu “energični” u obračunu sa kriminalom. SNP najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja, uz još jedan apel da se utvrdi odgovornost i vinovnici ovakvih scena odgovaraju za počinjeno djelo", zaključili su iz SNP-a.

Preporučujemo za Vas