Milačić: Sumnjam da su potpisi falsifikovani u DIK-u

On je kazao da je njegovu kandidaturu dobrovoljno podržalo 9,5 hiljada ljudi, omogućavajući mu uvid u njihove lične podatke
18 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 23.03.2018. 14:39h

Predsjednički kandidat Prave Crne Gore (PCG), Marko Milačić saopštio je da sumnja da je njegova dokumentacija sa potpisima za kandidaturu, zloupotrijebljena nakon predaje Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i da je neko u okviru te institucije manipulisao potpisima.

On je kazao da je njegovu kandidaturu dobrovoljno podržalo 9,5 hiljada ljudi, omogućavajući mu uvid u njihove lične podatke.

“DIK sada ne dozvoljava pristup podacima o svom radu, evidenciji potpisa i kriterijumima za proglašenje potpisa nevažećim, sakrivajući se iza Zakona o zaštiti podataka o ličnosti”, rekao je Milačić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je riječ o “ozbiljnom bezakonju i skandalu te institucije”.

“Da je drugačije DIK bi mi dozvolila neposredan uvid u potpise građana koji su podržali moju kandidaturu”, saopštio je Milačić.

On je kazao da sumnja u to što DIK nije navela koje bi se odredbe tog zakona prekršile neposrednim uvidom u potpise i rad te institucije.

”Bio sam prinuđen da se, nakon što je DIK neosnovano odbio moj zahtjev, obratim Agenciji za zaštitu ličnih podataka kako bi utvrdili koji član Zakona bi bio povrijeđen mojim uvidom u potpise koje sam predao, a koje je DIK proglasio nevažećim”, rekao je Milačić.

On je naveo da neće odustati od kandidature jer je, kako je rekao, u nju ušao zbog vjekovnih ideja Crne Gore.

„Ukoliko se ja povučem iz ove trke to znači da će se sa ove pozornice povući velika priča o borbi protiv NATO -a, o velikim temama, jasni i precizni stavovi, kao i priča o nelegalnoj i nelegitimno priznatoj državi, lažnoj državi Kosovo”, poručio je Milačić.

On je kazao da bi to značilo i da će se povući priča o duhovnosti i tradiciji, o jeziku, o crkvi i pismu.

Bonus video: