Joković: Vlast ugrožava stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet države

"Joković je izrazio nadu da će OSCE uspješno obavljati svoju misiju u toku narednih predsjedničkih i lokalnih izbora u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju
53 pregleda 3 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP
Ažurirano: 23.03.2018. 16:15h

Crnogorska vlast ugrožava stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet države, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

On je u Podgorici primio delegaciju ODIHR-a, koju je predvodio politički analitičar Mauro Kalvo i asistenkinja Vidosava Vulanović.

"Joković je izrazio nadu da će OSCE uspješno obavljati svoju misiju u toku narednih predsjedničkih i lokalnih izbora u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Predsjednik SNP-a je, kako se navodi, iskazao zabrinutost povodom predstojećih izbora u smislu neregularnosti koje su se dešavale i na prethodnim, naglašavajući da se mora zaustaviti korupcija i partijsko zapošljavanje, što je jedna od najdominantnijih izbornih manipulacija vladajuće koalicije.

"Nelegitimnost izbornog procesa 16. oktobra i održavanje takvog stanja u Crnoj Gori destabilizuje Crnu Goru, jer aktuelna vlast i dalje ugrožava stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet Crne Gore", kazao je Joković.

Predstavnik OSCE je istakao da je na sastancima sa ostalim opozicionim liderima čuo slične stavove i nada se da će ovoga puta izbori, kako predsjednički tako i lokalni u nekoliko opština, koje će oni posmatrati odvojeno, proteći bez većih neregularnosti.

Bonus video: