Odupri se: Prva linija odbrane gospodara ćuti kao zalivena da bi izbjegla njegovu sudbinu

DPS-u, tvrde iz pokreta Odupri se, ostala je da služi samo Udba "koja očigledno još nije uspjela da se uvuče u pokret Odupri se, da jeste, u tri saopštenja saopštili bi bar jednu istinu"
2797 pregleda 9 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Sa protesta u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2019. 10:59h

Borbena gotovost DPS-a uzalud je podignuta na najviši nivo, ni tri saopštenja u jednom danu ne mogu sakriti činjenicu da diktator ne samo što mora pasti, nego će se to dogoditi mnogo ranije nego što su očekivali i najveći optimisti u pokretu Odupri se, saopšteno je iz tog pokreta.

"Odupri se - 97.000" su reagovali na jučerašnje ocjene poslanika DPS-a Momčila Martinovića.

Iz tog pokreta poručuju da je tek završen osmi protest a partija koja je nekad krojila sudbinu Balkana "više nije u stanju ni da u sopstvenim redovima nađe potpisnika saopštenja za kojega je čuo makar neko liše komšiluka". "Prva linija odbrane gospodara ćuti kao zalivena, nastojeći da izbjegne njegovu sudbinu".

"Umjesto da odgovori na zahtjeve građana, junoša M.M. pita se ko su organizatori protesta, pokazujući time da je korumpirano vođstvo DPS-a potpuno izgubilo kontakt sa Briselom. Evropski komesar Johanes Han sigurno je provjerio ko su organizatori protesta, inače im se ne bi i javno i preko Delegacije u Podgorici izvinio što nije imao vremena za razgovor koji je, po njegovoj molbi, obavio gospodin Orav", navodi se u saopštenju.

"'Ne reaguju na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da među njima ima saradnika Udbe', poručuje partija čiji je ideolog osuđen kao šef organizovane kriminalne grupe i čiji je tajkun odbjegao nakon što je - po sopstvenom priznanju - izreketiran za desetine miliona, ne računajući otete banke", dodaje se nadalje u saopštenju.

Takvoj partiji, tvrde iz pokreta Odupri se, ostala je da služi samo Udba "koja očigledno još nije uspjela da se uvuče u pokret Odupri se, da jeste, u tri saopštenja saopštili bi bar jednu istinu".

Dodaju da "stari kadar DPS-a" neće ni prstom po tastaturi da mrdne "u odbranu gospodara". "Da je jedan od njih bar pročitao saopštenje, objasnio bi junoši kako se sporazumi upravo i potpisuju da se jedna strana ne bi drugoj uplitala u poslove".

"'Najavili su da odmah poslije izbora može doći do zaokreta na strateškom državnom kursu', pogodio je M.M. konačno. Strateški državni kurs je pogibija 200 mladića u tzv. ratu za mir, skoro još toliko u uličnim obračunima, milijarde na računima političara i njihovih tajkuna, stotine opljačkanih preduzeća i desetine hiljada osiromašenih radnika, rasprodata obala, šverc droge, duvana i ko zna čega... Ko normalan ne bi promijenio takav državni kurs?!", navodi se u reagovanju pokreta "Odupri se - 97.000".

Bonus video: