Đurišić: Osjetila sam udarac u leđa; Hodžić: Novac se ne smije davati sinu Mila Đukanovića

"Nije nam bila namjera ni da ulazimo u CEDIS, nismo blokirali drugi ulaz gdje je jedan broj zaposlenih izlazio", rekao je Hodžić i dodao im je namjera bila da se na kraju radnog vremena CEDIS-a raziđu
17984 pregleda 43 komentar(a)
Danijela Đurišić i Demir Hodžić, Foto: Filip Roganović
Danijela Đurišić i Demir Hodžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.04.2019. 19:13h

Aktivistkinja građanskog pokreta "Odupri se-97000" Danijela Đurišić i još jedna žena povrijeđene su danas ispred Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), saopštili su iz tog pokreta.

Đurišić je kazala da je osjetila udarac u leđa od kojeg je pala, i da su joj konstatovane povrede u predjelu leđa, ruke i zgloba, kao i da je izgubila svijest.

Druga žena, koja je povrijeđena prilikom performansa, kojem se, kako navodi, spontano pridružila i dalje je u bolnici, kazali su organizatori protesta na današnjoj konferenciji za medije.

Član organizacionog odbora protesta, Demir Hodžić rekao je da im je cilj bio da performansom ukažu da građani Crne Gore plaćaju najskuplju struju u regionu i da treba ukinuti stavke kojima se uz račun plaća za mini hidrocentrale i da se novac ne smije davati sinu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"Nije nam bila namjera ni da ulazimo u CEDIS, nismo blokirali drugi ulaz gdje je jedan broj zaposlenih izlazio", rekao je Hodžić i dodao im je namjera bila da se na kraju radnog vremena CEDIS-a raziđu.

"Oni su pokazali da su huligani", kazao je Hodžić novinarima.

Kazao je i da je policija postupila pravovremeno.

Organizatori protesta najavili su novi performans za sjutra u 14 časova ispred Tužilaštva i pozvali su građane da im se pridruže.

Bonus video: