"ODUPRI SE" NE PODRŽAVA PROTEST U ČETVRTAK

Knežević: Podržavam ujedinjenu opoziciju, neprijatno sam iznenađen izjavama Perovića

9459 pregleda 49 komentar(a)
Knežević, Foto: Filip Roganović
Knežević, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, saopštio je u ime pokreta "Do slobode" da je neprijatno iznenađen izjavama lidera pokreta “Odupri se 97000” Džemala Perovića da njegova organizacija neće podržati protest koji se organizuje u četvrtak.

"Ovim putem želim da ga podsjetim da su protesti građana počeli nakon mog objavljivanja snimka na kojem Migo Stijepović stavlja u džep dvije koverte od: 47.500€ i 50.000€ ukupno : 97500€ za prljavu kampanju i kupovinu glasova u Zeti zajedno sa Milom Đukanovićem, što on na snimku i potvrđuje. Džemo je izgleda brzo zaboravio da su aktivisti njegove organizacije na prva četiri mitinga dijelili koverte kao simbol protesta. Džemo je zaboravio da sam ja od početka protesta snažno podržavao proteste njegove organizacije i da na svakoj svojoj objavi na instragramu stoji i hashtag “Odupri se” i time dao najveći doprinos do sada rušenju režima Mila Đukanovića", piše u saopštenju Kneževića.

On dodaje da ne podržava nijednu političku partiju iz opozicije.

"Ja podržavam ujedinjenu opoziciju i moj narod, da se izbori za slobodu, koje nema bez smjene ovog režima. Kada sam vidio da organizatori protesta, koji su posljedica objavljivanja mog snimka sa kovertom, više ne žele da organizuju proteste, već žele da organizuju svoju organizaciju i da se bave politikom i lovom na fotelje u nekoj imaginarnoj Vladi, ja sam odlučio da sa svojim narodom i ljudima koji su se prijavili u pokret "Do slobode" zajedno organizujem proteste", navodi Knežević.

On poziva sve slobodne ljude, prave opozicione partije, NVO, sindikate, studente svih univerziteta u Crnoj Gori, pokret "Odupri se" kao i oštećene klijente Atlas i IBM banke, koji ukupno imaju preko 90.000 računa, da što masovnije izađu na ulicu u četvrtak 18. aprila u 19 časova.

"Atlas grupa će sa svojim međunardonim klijentima prefinansirati proces pred međunarodnom arbitražom u Washington-u za klijente i zaposlene u bankama koji su izgubili posao, radi naplate štete od države Crne Gore. Nastavljamo da iznosimo nove dokaze o korupciji i kriminalu režima, kao i o imovini i tajnim računima "prve familije" na čijem otkrivanju rade medjunarodni timovi finansijskih eksperata. Na protestima koje pokret "Do slobodeE" organizuje sa slobodnim ljudima neće biti cenzure niti sitnog politikanstva i mešetarenja. Tehničke vlade neće biti bez kontinuiteta protesta i pritiska", zaključuje Knežević.