Bojović pozvao opoziciju da formira jednu listu na lokalnim izborima u Pljevljima

“Imajući u vidu da je Demokratska Crna Gora na poslednjim lokalnim izborima, u drugim opštinama, nastupala samostalno, u najboljoj namjeri ih pozivam da se sada fokusiraju na kampanju Mladena Bojanića i da njoj podrede svoje stranačke interese i terensku kampanju do završetka predsjedničkih izbora"
3 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: DF
Vladislav Bojović, Foto: DF
Ažurirano: 22.03.2018. 13:10h

Funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović pozvao je sve opozicione partije da formiramo jednu opozicionu listu za lokalne izbore u Pljevljima, koji će se održati 27. maja.

“Nemamo dilemu da bi se na taj način ostvarila sigurna i ubjedljiva pobjeda nad režimskim partijama koje su tokom poslednje četiri godine, na krajnje nedostojan način, vršile vlast u Pljevljima. Takođe, najadekvatniji i najefikasniji odgovor opozicije na sve veću represiju režima prema političkim neistomišljenicima, upravo treba da bude objedinjavanje opozicije u Pljevljima, dakle, ne samo na predsjedničkim, već i na prestojećim lokalnim izborima”, naveo je Bojović u saopštenju.

Tvrdi da je ubjedljiva većina građana Pljevalja za smjenu aktuelne lokalne vlasti i da očekuju krajnje odgovoran odnos svih opozicionihpartija, odnosno slogu i jedinstvo u kampanji za lokalne izbore.

“Imajući u vidu da je Demokratska Crna Gora na poslednjim lokalnim izborima, u drugim opštinama, nastupala samostalno, u najboljoj namjeri ih pozivam da se sada fokusiraju na kampanju Mladena Bojanića i da njoj podrede svoje stranačke interese i terensku kampanju do završetka predsjedničkih izbora. Svima nama iz opozicije treba da posluže kao pouka negativna iskustva iz prethodnih izbornih ciklusa u Pljevljima, kada smo režimskim partijama prepuštali pobjedu, samo zbog nesloge unutar opozicije. Ono što bi trebalo da nas dodatno postakne na objedinjavanje snaga, jeste činjenica da će DPS, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate u Pljevljima izvjesno nastupiti jedinstveno, dakle sa jednom odborničkom listom, jer oni ne žele da potroše niti jedan jedini glas. Ako smo se već udružili u podršci zajedničkom predsjedničkom kandidatu Mladenu Bojaniću, možemo se i moramo, kao opozicija, dogovoriti o zajedničkom nastupu i na lokalnim izborima, jer je najpreči i najviši cilj političko oslobađanje Pljevalja i odlučna borba za opstanak i stvarni razvoj ove sredine, kao i za prava koja pripadaju svim građanima Pljevalja”, naveo je Bojović.

Bonus video: