Stanišić vs Pavlović: Nemoj da podmećeš i baviš se lažima; Nemoj više jedne

Nakon govora poslanika Demokratskog fronta, Koče Pavlovića, poslanik Demokratske partije socijalista i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić, dobacivao je sa svog mjesta
7949 pregleda 17 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Screenshot
Koča Pavlović, Foto: Screenshot
Ažurirano: 17.04.2019. 15:07h

U Skupštini Crne Gore došlo je do manjeg incidenta, zbog čega je potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović bio primoran da da pauzu od nekoliko minuta.

Nakon govora poslanika Demokratskog fronta, Koče Pavlovića, poslanik Demokratske partije socijalista i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić, dobacivao je sa svog mjesta.

"To nemoj da podmećeš i da se baviš lažima", rekao je Stanišić Pavloviću.

Prije nego je Gvozdenović dao pauzu još se, između ostalog, čulo da je Pavlović kazao Stanišiću "nemoj više jedne".

A sve je izazvalo izlaganje Pavlovića u kojem je odgovarajući Stanišiću rekao da "ne možete narušiti ugled onome ko taj ugled nema ko je u svijetu poznat kao kriminalac, kao čelni čovjek kriminalno-političke organizacije koja je zarobila jednu državu".

"Koga klevećemo, one inspektore DB-a koji imaju milionsku vrijednost koja je stečena na neobjašnjiv način. Koga klevećemo Sveta Marovića, pa se vi ljuitite, ili Miga zvanog kuferat i vi bi sada da branite, da nas optužujete da smo klevetnici. Svaka vam je priča u parlamentu takva, svaka vam je šuplja. Klevećemo onoga što viče "ajmo na Dubrovnik 91. Ajmo, nema brijanja do Straduna". Koji je i tada bio udbaš i DB-ovac i danas je. Ili da kažem nekoga što utovara stoku u Mojkovcu i šalje na Dubrovnik pa sada drži predavanje šta je patritozam. Najveći neprijatelj Crne Gore ste vi", rekao je Pavlović.

Zbog dobacivanja predstavnici DPS-a Gvozdenović je dao pauzu, a u salu je ušlo i skupštinsko obezbjeđenje.

Pavlović je napustio plenarnu salu a poslanici DPS-a nastavili su raspravu između sebe.

Poslanik vladajuće partije, Milorad Vuletić, vikao je na svoje kolege koje su pokušavale da ga smire. Situacija u parlamentu brzo se stišala i sjednica je nastavljena.

Bonus video: