Novi "Odupri se" protest 20. aprila: Ova vlast ne smije držati našu sudbinu u svojim rukama

2043 pregleda 10 komentar(a)
Sa ranijih protesta, Foto: Savo Prelević
Sa ranijih protesta, Foto: Savo Prelević

Deveti "Odupri se" protest biće održan 20. aprila u 19 sati ispred zgrade Predsjednika Crne Gore.

Organizatori pozivaju slobodne građane da im se pridruže.

"Proteklog vikenda domaćinski smo dočekani u 11 crnogorskih gradova, gdje smo u direktnim razgovorima sa građanima dogovarali zajedničke korake i aktivnosti koji će dovesti do promjene nakaradnog sistema. Posjete drugim opštinama planirane su i u narednom periodu, jer su država svi njeni građani. Ne smijemo dozvoliti da ova vlast, koja je došla ulicom i koja je tri decenije održavana trgovinom ljudskim dušama, i dalje drži našu sudbinu u svojim rukama, a naš novac u svojim džepovima. Toliko je srasla sa organizovanim kriminalom, da je postalo nejasno upravlja li ovaj režim kriminalcima ili kriminalci režimom", saopšteno je iz pokreta.

"Ne prihvatajmo ćutke da plaćamo namete za njihovu djecu i prijatelje, dok nam se sistemski uništavaju zdravstvo, školstvo, privreda i životna sredina. Ne dozvolimo da progone novinare koji o tome pišu, nastavnike, ljekare, studente, radnike, činovnike i penzionere koji se protiv toga bune. Ne budimo nijemi posmatrači pljačke i korupcije, nepravde i terora. Izborimo se na Ulici - to je jedina institucija koju nijesu uspjeli da zarobe - za društvo jednakih šansi za sve, poput onih evropskih", dodaje se u saopštenju.

Navode i da će "Mi smo Evropa" poručiti i 9. maja, na njen praznik, za kada su prijavili okupljanje.

""Mi smo država", poručićemo zajedno i 21. maja, na Dan nezavisnosti. Crna Gora pripada svim njenim građanima, a oni nikada više neće dozvoliti da je ovakva vlast vodi ni tri mjeseca, a kamoli tri decenije", zaključuje se.

Bonus video: