Marković: Sprovešćemo kvalitetan demokratski proces

Marković je pozdravio prisustvo misije u Crnoj Gori, podsjetivši na kontinuitet odličnih odnosa koje Crna Gora ima sa OEBS/ODIHR
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.03.2018. 16:01h

Premijer Duško Marković saopštio je danas da vjeruje da će Crna Gora, tokom predstojećih predsjedničkih izbora, sprovesti kvalitetan demokratski proces.

On je na sastanku sa šeficom misije Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS/ODIHR) za posmatranje predsjedničkih izbora, Kajetanu de Zuluetu Outram, posebno naveo važnost misije i njenog djelovanja tokom predstojećih predsjedničkih izbora.

„Marković je podsjetio na sve dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori od OEBS-a i drugih relevantnih međunarodnih organizacija i izrazio uvjerenje da će i ovog puta Crna Gora sprovesti kvalitetan demokratski proces“, saopšteno je iz Vlade.

Marković je pozdravio prisustvo misije u Crnoj Gori, podsjetivši na kontinuitet odličnih odnosa koje Crna Gora ima sa OEBS/ODIHR, u oblasti unaprjeđenja izbornog zakonodavstva i u drugim značajnim pitanjima za demokratske procese u Crnoj Gori tokom dugogodišnjeg partnerstva.

Outram je upoznala Markovića sa detaljima i ciljevima misije koja broji šesnaest dugoročnih i stotinu kratkoročnih posmatrača.

Ona se zahvalila u ime zemalja učesnica OEBS-a na pozivu za posmatranje izbora, istakavši objektivnu i profesionalnu prirodu posmatračke misije uz saglasnost o značaju i kvalitetu kontinuirane saradnje koju OEBS/ODIHR na tom planu ostvaruje u Crnoj Gori.

Bonus video: