Adrovići šire biznis i u Podgorici

Adrovići su, kako se navodi u imovinskom kartonu, većinu nekretnina stekli kupovinom ili gradnjom, a na Rešada se vodi i njiva od 16.950 kvadrata
894 pregleda 4 komentar(a)
Rešid Adrović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rešid Adrović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.03.2018. 17:03h

Kompanija „Fleš Ri” iz Berana, bivšeg poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i člana Glavnog odbora te partije Rešida Adrovića i njegove supruge Irene, namjerava da proširi posao i u Podgorici.

Oni su zatražili za firmu „Fleš Ri” koja se bavi proizvodnjom tepiha i pokrivača za pod, od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada da odredi visinu naknade za komunalno opremanje za izgradnju poslovnog objekta u Donjoj Gorici.

Kako su, između ostalog, naveli, za poslovni objekat izdati su urbanističko-tehnički uslovi, a dobili su i saglasnost gradskog arhitekte na idejno rješenje na osnovu kojeg je urađen i revidovan glavni projekat.

Sjedište preduzeća „Fleš Ri” je u Beranama u Njegoševoj, a osnivači su sa po pedeset odsto uloga supružnici Adrovići, a izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik je Admir Adrović.

Bivši poslanik DPS-a Rešad Adrović bio je i član skupštinskog Odbora za ekonomiju i finansije.

On je, prema imovinskom kartonu za 2015, kao poslanik primao 1.272 eura mjesečno, za članstvo u odboru 2.700 godišnje.

Na Adrovića se, između ostalog, vodi poslovni prostor od 2.675, 90 i 40 metara kvadratnih, kuća od 180, na suprugu stan od 64 metra kvadratna.

Bonus video: