URA: Ko su bila lica bez službenih legitimacija unutar zgrade RTCG-a?

U URI smatraju da su se ova lica, kako navode, "po starom dobrom običaju" stvorila u institucijama ispred kojih građani iskazuju svoje nezadovoljstvo
6070 pregleda 17 komentar(a)
Fotografija GP URA
Fotografija GP URA
Ažurirano: 22.04.2019. 10:43h

Građanski pokret URA pozvala je generalnog direktora RTCg, Božidara Šundića i Upravu policije da odgovore na pitanje da li su osobe, koje su se mogle vidjeti u holu RTCG-a bez službene legitimacije, zaposlene u javnom servisu i na kojim pozicijama.

"Osim bespotrebno angažovanih policijskih snaga, u subotu ispred i unutar RTCG-a, koje su imale za namjeru da pred očima javnosti prikažu tobožnju bezbjednosno rizičnu situaciju, veću pažnju privukla su lica u samoj zgradi otetog medija svih građana bez vidno službenih legitimacija RTCG i uniformi", ocijenili su iz URE.

U URI smatraju da su se ova lica, kako navode, "po starom dobrom običaju" stvorila u institucijama ispred kojih građani iskazuju svoje nezadovoljstvo.

"Crnogorska javnost ima iskustva sa ovakvim događajima (crne kapuljače na Cetinju, batinaši koji izlaze iz centrale DPS-a, lica iz CEDIS-a) i stoga smatramo da je generalni direktor RTCG-a, Božidar Šundić dužan da odgovori na pitanje da li su lica koja su se u subotu mogla vidjeti u holu RTCG-a bez službene legitimacije zaposlena u javnom servisu i na kojim pozicijama. Ako nijesu, na isto pitanje bi odgovor trebala da da Uprava policije i kaže da li su ova lica radno angažovana u službi policije", saopšteno je iz URE.

Iz te stranke, kako navode, vjeruju da snage policije ne treba da brane medijsku kuću od njenih vlasnika - građana.

"Građana koji su i u subotu na dostojanstven i nenasilan način poručili da rukovodstvo i organi RTCG-a treba da neopozivo podnesu ostavke. U suprotnom samo još više produbljuju jaz između njih i onih koji ih plaćaju i žele natrag oteti javni servis koji će pripadati građanima a ne partijskim činovnicima vladajuće DPS", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: