SDP predlaže referendumsko pitanje: "Da li ste da se dogradi LUŽA za vez megakruzera?"

SDP će o ovome danas obavjestiti i lidere opozicionih partija i organizatore protesta "Odupri se", na sastanku u 15 sati
1984 pregleda 3 komentar(a)
Kotor, Foto: Siniša Luković
Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.04.2019. 13:59h

Socijaldemokratska partija (SDP) dostaviće danas odborničkim klubovima i predsjednici SO Kotor Dragici Perović Predlog odluke o raspisivanju referenduma u Kotoru.

Oni će to učiniti nakon što su Demokrate potvrdile da su spremne da prihvate predlog te partije da se građani izjasne o pitanju koje je izazvalo krizu vlasti u toj opštini.

SDP predlaže "raspisivanje opštinskog referenduma radi prethodnog izjašnjenja građana o dogradnji operativne obale Luka Kotor- LUŽE za vez mega kruzera, kojom upravlja AD Luka Kotor, u većinskom vlasništvu Opštine".

Pitanje na referendumu trebalo bi da glasi "Da li ste da se dogradi LUŽA (operativna obala luke Kotor) za vez megakruzera?", predlaže SDP.

Oni predlažu Perović da predlog odluke uvrsti u dnevni red prve sjednice SO Kotor.

SDP će o ovome danas obavjestiti i lidere opozicionih partija i organizatore protesta "Odupri se", na sastanku u 15 sati.

Nakon što je predsjedništvo SDP-a predložilo Demokratskoj Crnoj Gori da se politička kriza u Kotoru riješi tako što bi se raspisao referendum o spornom pitanju koncesija za Luku Kotor iz partije Alekse Bečića potvrđeno je da su spremni na kompromis.

Oni još nijesu zvanično uputili odgovor SDP-u nakon što je sinoć opštinski odbor te partije u Kotoru prihvatio inicijativu SDP-a uz ogradu da bi "trebalo dogovoriti neke detalje".

SDP je inicirao smjenu Jokića jer smatra da je donio više nezakonitih odluka među kojima i za luku Kotor, a njihov predlog podržale su opozicione partije na lokalnom nivou.

Sjednica SO Kotor, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o ovoj inicijativi, zakazana je za 24. april.

Bonus video: