Jokić prihvatio predlog SDP-a za raspisivanje lokalnog referenduma

On je “Vijestima” saopštio da je spreman da SO Kotor uputi predlog za održavanje lokalnog konsultativnog referenduma o predloženim infrastrukturnim projektima iz poslovnog plana Luke Kotor
3855 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Opština Kotor
Vladimir Jokić, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 22.04.2019. 15:14h

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, prihvatio je predlog Socijaldemokratske partije (SDP) za raspisivanje lokalnog referenduma na kome bi se Kotorani izjasnili o dogradnji operativne obale Luka Kotor- LUŽE za vez mega kruzera, kojom upravlja AD Luka Kotor, u većinskom vlasništvu Opštine".

SDP je najavio da će dostaviti odborničkim klubovima i predsjednici SO Kotor Dragici Perović Predlog odluke o raspisivanju referenduma u Kotoru.

On je “Vijestima” saopštio da je spreman da SO Kotor uputi predlog za održavanje lokalnog konsultativnog referenduma o predloženim infrastrukturnim projektima iz poslovnog plana Luke Kotor AD.

“Kako bi što brže stvorili sve uslove da se ovakav referendum organizuje i održi, predlažem da članice vladajuće koalicije u Kotoru formiraju radnu grupu za pripremu referenduma koja bi definisala referendumsko pitanje, vrijeme održavanja i ostala pitanja koja se mogu otvoriti prilikom organizovanja istog”, kazao je Jokić, odgovorajući na predlog SDP-a.

On je poručio da djelovanje bilo kog političkog subjekta, pa ni SDP-a, ne utiče na njegov osjećaj političke odgovornosti, pa tako ni poziv da se javno obaveže na podnošenje ostavke nema uticaja na njegove odluke. Jokić je ponovio da će podnijeti ostavku ukoliko politika koju zastupa ne bude imala podršku građana, “pa tako i ovoga puta, ukoliko na lokalnom referendumu opcija koju bude zastupao ne bude imala većinu, podnijeće ostavku na funkciju predsjednika opštine”.

“Slijedeći vaš manir, obavezan sam da vas pozovem, da ukoliko opcija koju vaša partija bude zastupala na lokalnom referendumu ne osvoji većinu, predsjedavajući tijela koje mi je uputilo ovaj poziv podnese ostavku”, poručio je Jokić u odgovoru SDP-u.

Vjerujući da će prevazići političku krizu u Kotoru, Jokić je pozvao SDP da preko svog odborničkog kluba u SO Kotor stvore preduslove za organizovanje referenduma i funkcionisanje grada.

"Na način što će vaši odbornici pisanim aktom povući potpise i predlog za razrješenje predsjednika opštine; prisustvovati zasjedanjima SO Kotor, te hitno i bez odlaganja usvojiti predloženi budžet i ostala dokumenta potrebna za rad privrednih društava i institucija u Kotoru kako bi grad nesmetano funkcionisao”, odgovorio je Jokić.

Bonus video: