Markovića pitaju za struju i drogu

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pita da li premijer ima saznanja da iza pokušaja šverca kokaina školskim brodom “Jadran”, brodom članice NATO-a, stoji ozbiljni kriminalni klan koji ima podršku u dijelu vlasti ili će opet sva krivica da se svali na vodnika
3190 pregleda 5 komentar(a)
Premijerski sat, Foto: Boris Pejović
Premijerski sat, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević pitaće premijera Duška Markovića da li će Vlada odustati od poskupljenja struje koje je najavljeno za 1. maj.

Marković će, u srijedu, poslanicima odgovarati na pitanja u okviru premijerskog sata. “Cijena struje je početkom godine povećana 2,7 odsto kroz povećanje nadoknade za obnoviljive izvore energije, što značajno utiče na povećanje računa koji su već sada među najvećima u regionu. U proteklih par godina je Vlada svojim odlukama značajno uticala na pogoršanje standarda građana, kroz povećanje stope PDV-a, povećanje akciza na gorivo i ostalu akciznu robu i što je u istom periodu prosječna plata porasla samo za 0,2 odsto, rast penzija je minimalan, a zbog inflacije realni prihodi građana su sve manji i manji”, naveo je Konjević u obrazloženju pitanja.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pita da li premijer ima saznanja da iza pokušaja šverca kokaina školskim brodom “Jadran”, brodom članice NATO-a, stoji ozbiljni kriminalni klan koji ima podršku u dijelu vlasti ili će opet sva krivica da se svali na vodnika.

Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu premijera će pitati šta Vlada namjerava da uradi u slučaju dvije neuspješne privatizaclje hotela Galeb i Lido.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće Markovića koje mjere Vlada preduzima u cilju smanjenja visokog spoljnotrgovinskog defcita, dok će poslanik Demokratske partije socijalista Ljuiđ Škrelja pitati šta je Vlada uradila na planu unapređenja kvaliteta života i poštovanja prava radnika.

Bonus video: