Crnogorska osudila smjenu Jokića: Borba ne smije biti protraćena ili iznevjerena

948 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ilustracija
Ilustracija, Foto: Ilustracija

​Predsjedništvo Crnogorske žali zbog odluke da se smijeni predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Na sjednici koja je sinoć održana u Podgorici, Predsjedništvo Crnogorske je osudilo akt prekrajanja izborne volje građana Kotora, koji su 2016. godine na izborima glasali za razvlašćivanje DPS-a.

Crnogorska je pozvala predstavnike svih opozicionih političkih formacija u Crnoj Gori da se ponašaju odgovorno i da odlučuju principijelno.

"U situaciji u kojoj širom Crne Gore imamo pobunjene crnogorske građane, koji se bore za pravdu i za slobodu, nije smjelo da se desi da se bilo koja politička partija ponaša suprotno volji građana. Niko nema prava, ako želi da bude opozicija i da zajedno sa nama stvara savremenu i demokratsku državu, da protivno volji građana danas u Crnoj Gori pravi dogovore oko podjele vlasti sa DPS-om", saopšteno je.

Iz Crnogorske su saopštili da je smjena Vladimira Jokića sa mjesta predsjednika opštine neodgovoran čin i "da kotorski slučaj pokazuje da u političkoj borbi nije presudan broj aktera sa kojima se učestvuje u zajedničkoj borbi, već pouzdanost i kredibilitet tih aktera".

Predsjedništvo Crnogorske je predložilo da se model po kojem uspješno funkcioniše budvanska vlast iskoristi i u drugim opštinama.

"Pobunjeni crnogorski građani zaslužuju da se opozicione političke partije ponašaju odgovorno jer njihova borba ne smije biti protraćena ili iznevjerena. Predsjedništvo Crnogorske je uvjereno da se kriza legitimiteta u kojoj se nalaze političke institucije u Crnoj Gori najbolje rješava stvaranjem uslova za poštene i slobodne izbore. Kako su naglasili ovo mora biti prioritet broj jedan svih aktera, a ne njihovi trenutni partikularni interesi. Crnogorska je pozvala predstavnike Demokratske partije socijalista da se u što kraćem roku uspostavi dijalog sa predstavnicima opozicionih političkih partija i građanskog pokreta 'Odupri se - 97.000' kako bi pobjednik sledećih izbora u Crnoj Gori uživao puni izborni legitimitet", zaključuju iz partije.

Bonus video: