Marković: Imamo 15 hiljada radnika više nego 2016.

Premijer Duško Marković čestitao 1. maj i pozvao sindikate da zajedno nastave da unapređuju položaj zaposlenih
2101 pregleda 80 komentar(a)
“Ukinuli smo rad nedjeljom, povećali minimalac, smanjili dažbine na plate...” Marković, Foto: Boris Pejović
“Ukinuli smo rad nedjeljom, povećali minimalac, smanjili dažbine na plate...” Marković, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim zaposlenima 1. maj - Međunarodni praznik rada, navodeći da dijeli sa njima zadovoljstvo u odnosu na početak mandata Vlade.

Premijer u prvomajskoj poruci tvrdi da “danas imamo oko 15 hiljada više zaposlenih u Crnoj Gori” nego 2016. godine.

„Cijeli set mjera za unapređenje položaja radnika - poput izmjene radnog vremena u javnoj upravi, uvođenja slobodne nedjelje u sektoru trgovine i povećanja minimalne zarade za 15 odsto sa smanjenjem poreskog opterećenja rada, pozitivno će uticati na kvalitet života skoro stotine hiljada zaposlenih i njihovih porodica. Usljed snažnog ekonomskog rasta tokom prethodne dvije godine, porastao je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika. Prosječna zarada je nominalno povećana, a prema zvaničnim podacima stopa nezaposlenosti žena u 2018. godini bila je na najnižem nivou od obnove nezavisnosti“, navodi se u okviru čestitke predsjednika Vlade.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade prenose da premijer Marković izražava posebno zadovoljstvo “činjenicom da su uspjesi koje smo postigli u prethodnom periodu, došli kao rezultat dijaloga sa zaposlenima, sindikatima i privredom, koji nastavljamo u zajedničkom interesu”.

„U uvjerenju da ćemo udruženi nastaviti da unapređujemo položaj zaposlenih, snažeći građanina i porodicu kao osnovu zdravog i bogatog društva, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada“, ističe u prvomajskoj poruci predsjednik Vlade.

Bonus video: