Potpisan sporazum "Da svako ima": Nismo konkurencija opoziciji, već DPS-u i njihovim satelitima

Novi politički savez čine Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i Posebni klub poslanika pod nazivom.
10089 pregleda 31 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Jadranka Ćetković
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.05.2019. 21:37h

Sporazum u Bijelom Polju nije konkurencija ni jednoj opozicionoj partiji ili koaliciji već Demokratskoj partiji socijalista i njihovim satelitima, poručili su večeras u Bijelom Polju potpisnici sporazuma "Da svako ima", koji čine tri opozicione partije i nezavisni kandidati.

Novi politički savez čine Socijalistička narodna partija (SNP), Ujedinjena Crna Gora (UCG), Radnička partija i Posebni klub poslanika pod nazivom.

Novi savez formiran je kako bi doveo do neminovnih političkij promjena, a potpisali su ga predstavnici SNP-a Vladimir Joković, UCG Goran Danilović i Radničke partije Janko Vučinić i nezavnisni poslanici Aleksandar Damjanović i Anka Vukićević.

Danilović je kazao da vjeruje da se ovdje ipak radi o istorijskom danu.

“Ovo je bila naša obaveza i riječ je o jednom značajnom impulsu cijeloj opoziciji, cijeloj političkoj javnosti da radimo zajedno. Naš budući savez, koji danas izdižemo na nivo programske saradnje, nije prijetnja nikom. Mi ne želimo da se otimamo oko opozicionih birača. Ko je god gdje u bilo kojoj opozicionih partiji na dobrom je mjestu. Mi hoćemo da pokrenemo jednu dobru priču u kojoj će apstinenti, ljudi razočarani prije svega u politiku, naći svoje mjesto”, kazao je Danilović.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović je kazao da se formiranjem saveza istovremeno jačaju i svi oni zahtjevi iz Sporazuma o budućnosti, koji su su svi opozicioni predstavnici potpisali.

“I pravimo jednu klimu u kojoj se nadamo da će doći do ispunjenja onih zahtjeva iz sporazuma. Dakle, borba za tehničku vladu, koja će dovesti na kraju do fer i slobodnih izbora, bez kojih, naravno, nema ni političkih promjena u Crnoj Gori", kazao je on.

Nezavisna poslanica Anka Vukićević je kazala da ova opozicija mora da pokaže da je drugačija.

“A onda nas čeka pobjeda nad tridesetogodišnjom vladavinom režima koji nam je sve uzeo”, kazala je ona.

Vučinić je kazao da je ova koalicija pobuna protiv Demokratske partije socijalista, borba za bolje sjutra i da ne smiju dozvoliti razbijanje opozicije.

"Podijelili sve, samo pare ne dijele uzimajući ih za sebe"

Joković je kazao da je potpisani sporazum za sve ljude, one koji žele Crnu Goru evropskih vrijednosti, Crnu Goru slobode, časti, pravde i poštenja.

„On nije uperen ni protiv koga osim DPS i njegovih satelita, a svi oni koji žele da budu sa nama, uz nas i pored nas ili da budemo zajedno. Mi ćemo tome dati maksimalan dorinos i svi će zakucati na otvorena vrata,“ poručio je Joković.

On je objasnio da za pokretanje saveza namjerno izabrano Bijelo Polje, znajući da je Crna Gora podijeljena.

„Podijelili su je oni koji toliko dugo vladaju nezasluženo, već vladaju aferama snimka i koverti. Sve su podijelili u Crnoj Gori. Podijelili su familije, sela, Crnu Goru na sjever i na jug, podijelili akademije. Podijelili sve, samo pare ne dijele uzimajući ih za sebe. Borićemo se protiv onih desetak koji imaju sve što im treba dok mi ostali samo želimo ono što nam treba. Zato vjerujte u nas, mi ćemo biti protiv njih i nikada nećemo dozvoliti da oni Crnu Goru doživljavaju kao svoju imovinu već ćemo je mi doživljavati kao svoju domovinu“, kazao je Joković.

Bonus video: