Mijović: Presudu Mandiću i Kneževiću donio prvi inkvizicioni sud u modernoj Evropi

"Ovaj postupak zahtijeva zajednički odgovor i obavezuje na akciju čitavu opoziciju i slobodne i hrabre građane, borbu za slobodu do konačnog oslobođenja"
1654 pregleda 4 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: GP Nova ljevica
Saša Mijović, Foto: GP Nova ljevica

Bez dokaza, politički motivisan, vođen kriminalnim interesima pojedinaca iz sudske, izvršne i zakonodavne vlasti i njihovih nalagodavaca, današnjom presudom Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ozvaničen početak rada prvog modernog inkvizitorskog suda u Evropi, ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta Nova ljevica Saša Mijović.

Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao "državni udar".

"U današnjoj Evropi, pred njenim očima, u Crnoj Gori i zvanično počeo lov na vještice. Ovaj inkvizitorski sud je danas donio presudu u maniru i u skladu sa zvaničnom definicijom one iz srednjeg vijeka, “ Inkvizicija djeluje brzo, potčinjava joj se svjetovna vlast, u samom procesu nema advokatskih rasprava i obrazloženja”", naveo je Mijović.

Dodaje da je postupak "jasna poruka svim građanima i političarima da svako može biti žrtva inkvizicije, bez dokaza i mogućnosti odbrane, da budu lažno optuženi i osuđeni".

"Ovaj postupak zahtijeva zajednički odgovor i obavezuje na akciju čitavu opoziciju i slobodne i hrabre građane, borbu za slobodu do konačnog oslobođenja. Svi zajedno, bez obzira na političku opredijeljenost, vjeru ili naciju. Ovo više nema veze sa DF-om, ovo se tiče svakog građanina Crne Gore i ovo je trenutak kada moramo odlučiti, da li ćemo da pristanemo da budemo robovi ili slobodni građani", zakjljučio je Mijović.

Bonus video: