URA: Presuda dokazala da je riječ o montiranom političkom procesu

"Na današnji dan koji simbolizuje savremene evropske vrijednosti crnogorski režim je pokazao da smo mi država u kojoj se demokratski procesi simuliraju i izvrgavaju ruglu a pravda je rezervisana samo za one na vlasti"
1908 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Današnje izricanje presuda samo je još jednom potvrdilo da je cjelokupni krivični postupak tzv. državnog udara u stvari samo montirani politički proces, saopšteno je iz GP URA.

"Tokom trajanja sudskog postupka crnogorska javnost nije dobila valjane dokaze i argumente koje bi mogla uzeti za relevantne i pomoću kojih bi se pokazalo da su osuđeni krivi. Jasno je da je cjelokupni proces osmišljen u cilju jačanja režima u Crnoj Gori i deskreditacije opozicionih predstavnika", saopštili su iz URE.

Kako su dodali, ova afera je poslužila režimu da sačuva vlast i da je umnogome determenisala konačan rezultat izbora 2016. "Srž funkcionisanja ovog režima jeste koverta i različite afere koje su njihova mjera pravde".

"Na današnji dan koji simbolizuje savremene evropske vrijednosti crnogorski režim je pokazao da smo mi država u kojoj se demokratski procesi simuliraju i izvrgavaju ruglu a pravda je rezervisana samo za one na vlasti", saopštili su iz URE.

Kako su zaključili ovom presudom u Crnoj Gori se još jednom pokazalo da tridesetogodišnja vlast "nema demokratskih kapaciteta i tolerancije za drugačijim mišljenjem i politikom, kao i u mnogo ranijih afera koje su fabrikovali u cilju deskreditacije opozicionih i slobodnih predstavnika građana".

Bonus video: