"NAROD PROTIV PREDSJEDNIKA, KORUPCIJA I SUKOBI INTERESA"

Atlas grupa: Kej argumentovao Đukanovićevu ulogu u glavnim korupcionaškim aferama

U saopštenju se navodi da je u izvještaju naznačena i Đukanovićeva uloga u švercu duvana i narkotika, zloupotrebi vladavine prava, privatizaciji i investicijama, napadima na novinare...
11633 pregleda 16 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Kancelarija britanskog advokata Stivena Keja, koji ima titulu Kraljičinog advokata (QC) i koji je predsjednik komore 9 Bedford Row, objavila je opširan izvještaj o predsjedniku Crne Gore i lideru Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću pod nazivom "Narod protiv predsjednika, korupcija i sukobi interesa", saopšteno je danas iz Atlas grupe.

"Kej, koji je glavni branilac Duška Kneževića, predsjednika Atlas Grupe, detaljno je opisao i argumentovao Đukanovićevu ulogu u glavnim korupcionaškim aferama, zaključno sa zloupotrebom moći radi nanošenja štete Atlas Grupi i preuzimanja njene imovine i u tu svrhu pokušaja diskreditacije Duška Kneževića", navodi se u saopštenju Atlas grupe.

U saopštenju se dodaje da je u izvještaju naznačena i Đukanovićeva uloga u švercu duvana i narkotika, zloupotrebi vladavine prava, privatizaciji i investicijama, napadima na novinare...

"U preporukama, koje su uz izvještaj poslate svim relevantnim međunarodnim adresama, Stiven Kej QC zahtijeva "istragu sprovedenu od strane Komisije Ujedinjenih nacija o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima o postojanju korupcije i veza između političara, državnih zvaničnika, privatnih firmi i državnih ugovora", rekli su iz Atlas grupe.

Poručili su i da se ističe se da je neophodna "registracija svih poslovnih interesa od strane političara, koji se nalaze u njihovom direktnom ili indirektnom posjedu preko nominalnih ili porodičnih agenata".

"Zahtijevamo istragu sprovedenu od strane Komisije UN o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima o postojanju korupcije u državnim agencijama za regulisanje poslovanja i o vezama između političara, državnih zvaničnika i medija. Tražimo istragu od strane iste Komisije UN o nezavisnosti sudstva i organa za sprovođenje zakona", piše u preporukama, a saopšteno je iz Atlas grupe.