OPOZICIJA, ALI I DIO VLASTI

Bar: Prozvali DPS da privatizuje javne radove

Na pitanje "Vijesti" zašto ovom prilikom nema predsjednika barskih odbora SD, BS i Pozitivne Crne Gore, koji sa DPS čine lokalnu vlast koja promoviše ove radove, Nikezić je kazala da je to "išlo preko nadležnih organa opštine" i da zato ne može reći da li su i drugi obaviješteni ili ne
59 pregleda 1 komentar(a)
branka nikezić asfaltiranje, Foto: Radomir Petrić
branka nikezić asfaltiranje, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.03.2018. 12:22h

Opozicija, ali i dio vladajuće koalicije, prozvali su DPS za zloupotrebu infrastrukturnih radova u svrhu partijske promocije. Povodom asfaltiranja Beogradske ulice od kružnog toka kod HDL "Laković" do Autobuske stanice, nakon polumjesečnog kašnjenja u odnosu na najavljeni rok, o čemu su "Vijesti" ranije pisale, održana je konferencija za štampu barskog DPS-a na kojoj je predsjednica OO DPS Branka Nikezić poručila da DPS napadaju "zbog ovoga što radimo, no, mi ćemo i dalje da radimo, da realizujemo ono što smo zacrtali u našem programu".

"A ovi drugi neka prate, pa će jednog dana biti zadovoljni kada čitav Bar bude odrađen onako kako smo najavili", kazala je Nikezić.

Na pitanje "Vijesti" zašto ovom prilikom nema predsjednika barskih odbora SD, BS i Pozitivne Crne Gore, koji sa DPS čine lokalnu vlast koja promoviše ove radove, Nikezić je kazala da je to "išlo preko nadležnih organa opštine" i da zato ne može reći da li su i drugi obaviješteni ili ne.

"Ovo je prosto jedno spontano okupljanje, jer se radi o onome što se završava, biče ovih poslova i dalje, i biće prilike da budemo zajedno", rekla je NIkezić.

Povodom još jednog DPS obraćanja medijima nakon završetka infrasrrukturnih radova širom opštine, iz vladajuće koalicije prvi je reagovao direktor DOO Vodovod i kanalizacija mr Zoran Pajović, visoki fuinkcioner SD, koji je preko lokalnih elektronskih medija poručio da se u konkretnom slučaju "ipak radi o izvršavanju odluka i planova koji je donijela SO Bar".

"Ostavljamo da građani sami procijene da li se ovdje radi o veoma ozbiljnom, sveobuhvatnom i finansijski nadasve vrlo zahtjevnom projektu čija je realizacija započela još 2007. godine, donošenjem prve odluke SO Bar o njenom zaduženju , ili o ispunjenju još jednog predizbornog obećanja. Ovo iz razloga što rezultati koalicije političkih partija za vrijeme zajedničkog vršenja vlasti mogu biti samo rezultat svih koalicionih partnera, a ne samo jednog od njih", izjavio je Pajović.

Predsjednik odborničkog kluba SDP u SO Bar Osman Subašić naglasio je da su izgradnja, rekonstrukcija i održavanje lokalne infrastrukture u nadležnosti lokalne uprave, "dakle, opštine", a da se sredstva za ove poslove obezbjeđuju budžetom opštine Bar kroz kreditna zaduženja, ili kroz plaćanja poreskih obveznika- građana- komunalija i poreza.

"To ne pripada nijednoj političkoj partiji, nego lokalnoj upravi, a novac obezbjeđuju svi građani nevezano za političku pripadnost. Promocija bilo koje partije u ovom slučaju je zloupotreba, jer to treba da promoviše opština. Dakle, ovo je zloupotreba resursa u političke, odnosno partijske svrhe", ocijenio je Subašić.

Šef odborničkog kluba DF u SO Bar mr Dejan Đurović je rekao da se DPS na ovaj način "hvata za slamku jer je u njihovim redovima raspad sistema koji se oslikava i na lokalnom nivou".

"Ovako pred lokalne izbore pokušavaju rehabilitovati unutarpartijske probleme, a svim građanima je jasno da se novcem građana kao poreskih obveznika od komunalija i poreza gradi infrastruktura. Opština Bar se zadužila preko 12 miliona eura za kredit kojim se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža, a nema svoj nadzor nad ovim radovima pa nam je grad razrovan čitav, a pitanje je trenutka kada će se prekinuti put ka Sutomoru. Ovdje banka kreditor ima nadzor, njih interesuje samo vraćanje kredita, a šta ćemo mi za par godina kad ova vodovodno-kanalizaciona mreža počne da blokira, a dugovi ostaju", rekao je Đurović.