Đukanović: Sadašnjost i budućnost Crne Gore se temelji na vrijednostima SUBNOR-a

"U delegaciji koja je posjetila predsjednika Crne Gore bili su i potpredsjednici SUBNOR-a Branka Nikezić i Slobodan Simović, i generalni sekretar Organizacije Dragan Mitov Đurović", napominju iz kabineta predsjednika
1261 pregleda 2 komentar(a)
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predstavnici SUBNOR-a, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predstavnici SUBNOR-a, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 14.05.2019. 17:47h

Predsjednik SUBNOR-a Zuvdija Hodžić iskazao je zadovoljstvo prilikom za susretom povodom ovih značajnih datuma iz crnogorske antifašističke istorije, ističući da su borci ponosni na izuzetno dobru saradnju sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, saopštili su iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Hodžić je, kako se navodi, upoznao Đukanovića sa planovima Organizacije za proslavu Dana državnosti 13. jula, centralnom svečanošću u Danilovgradu, istovremeno i jubilejom 150 godina postojanja grada.

Kako je istakao, 22. jula će se na Lazinama održati manifestacija povodom obilježavanja 75 godina od strijeljanja 52 mladih, što je i povod za okupljanje mladih antifašista iz republika bivše Jugoslavije, a posebnu važnost, ukazao je jubileju 75 godina od oslobođenja Crne Gore, čije će se obilježavanje održati krajem godine.

"Predsjednik Crne Gore podržao je inicijative Saveza boraca ističući da je najvažniji dio vrijednosti na kojima se temelji ova organizacija, onaj na kojima se gradi sadašnjost i budućnost Crne Gore", piše u saopštenju.

Đukanović je naglasio da među svim tradicionalnim i slobodarskim tekovinama, antifašizmu pripada posebno mjesto na pijedestalu neprolaznih vrijednosti.

"Današnja Crna Gora, mora nastaviti da njeguje te tekovine, na kojima i temelji svoje multikulturalno i multietničko društvo, uprkos izazovima sa kojima se suočava region i kontinent", izjavio je predsjednik, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu ulogu SUBNOR-a u promovisanju ovih vrijednosti, predsjednik je, kako se navodi, podržao inicijativu za adekvatno normativno rješenje njihove sistemske pozicije.

"U delegaciji koja je posjetila predsjednika Crne Gore bili su i potpredsjednici SUBNOR-a Branka Nikezić i Slobodan Simović, i generalni sekretar Organizacije Dragan Mitov Đurović", napominju iz kabineta predsjednika.

Bonus video: