"PRIREDILI KOMEDIJU U TRI ČINA"

Demokrate optužile SDP za političku korupciju u Kotoru

"Njihovo postupanje u slučaju Brune Lončarević plastičan je dokaz da su se očajnički trudili da smisle razlog kojim bi lakše prikrili političku korupciju"
1657 pregleda 8 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je Socijaldemokratsku partiju za "političku korupciju" u Kotoru.

"Postupak isključenja Brune Lončarević nije ništa drugo do nastavak pokušaja da se bjelodana politička korupcija kamuflira nekim navodnim političkim principima SDP-a, stranke iz koje dolazi pomenuta odbornica", navodi se u saopštenju Demokrata.

Navode da taj postupak SDP-a "baca novo svjetlo i na sve gnusne neistine koje su izgovarali" o bivšem predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću.

"Njihovo postupanje u slučaju Brune Lončarević plastičan je dokaz da su se očajnički trudili da smisle razlog kojim bi lakše prikrili političku korupciju. Sada ono što nisu postigli klevetanjem Vladimira Jokića, pokušavaju da postignu navodnim isključenjem svoje odbornice".

Ističu da su predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić i ta partija "priredili javnosti komediju u tri čina".

"U prvom je supruga Ranka Krivokapića podnijela Inicijativu za smjenu Jokića prikupljajući potpise podrške od strane odbornika DPS-a, u drugom, pri smjenjivanju Jokića, bila uzdržana, da bi u trećem isključili Brunu Lončarević. Smiješno i providno. Valjda je sada svima jasno, ukoliko se SDP-u, DPS-u i njihovim satelitima, ovo dozvoli, izbori u Crnoj Gori, na bilo kojem nivou, neće imati nikakvog smisla", ističu Demokrate.

Oni su osudili i poruku predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da treba "pružiti ruku saradnje SDP-u".

"Šta nas sprječava da smijenimo Dragoslava Šćekića (predsjednik Opštine Berane), pa da, zatim, sarađujemo na bazi takve izdaje volje opozicionih birača koji su nas glasali, sa SNP-om? Gospodine Jokoviću, naravno da mi to nećemo učiniti. Svako ko smijeni bilo kojeg opozicionog predsjednika Opštine nije naš saradnik, već je saradnik UDBA-e. Sa UDBA-om, ako Vam je baš do toga i ako za to imate želudac, sarađujte Vi, nama ne pada na pamet", zaključuje se u saopštenju Demorata.

Preporučujemo za Vas