Drešević kandidat za ambasadora Crne Gore u Tirani

Funkcioner BS-a će vjerovatno biti biran u junu, kao i novi ambasadori u Sarajevu i Beogradu
2354 pregleda 2 komentar(a)
Za sada bez komentara: Drešević, Foto: Boris Pejović
Za sada bez komentara: Drešević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Bošnjačke stranke i predsjednik odbora te partije u Podgorici Nedžad Drešević kandidat je za ambasadora Crne Gore u Tirani, saznaju “Vijesti”.

On bi na tom mjestu trebalo da zamijeni Dušana Mrdovića koji je u septembru 2016. stupio na dužnost.

Drešević će vjerovatno biti biran već u junu, kao i novi ambasadori u Sarajevu i Beogradu Obrad Mišo Stanišić i Tarzan Milošević, poslanici DPS-a.

Drešević juče nije potvrdio ni demantovao da će biti novi diplomata u Tirani, navodeći za “Vijesti”da još ne zna.

Stanišić je rekao “Vijestima” da je još poslanik i da na to pitanje ne može odgovoriti. Komentar će imati “kad i ako dođe vrijeme za to”, rekao je.

U DPS-u je nezvanično potvrđeno da politički direktor partije Tarzan Milošević treba da naslijedi Branislava Đagu Mićunovića u Beogradu.

DPS-u predstoji kongres krajem godine, pa je neizvjesno da li će partija mijenjati direktora u jeku izbora. Prema sada dostupnim informacijama, vjerovatno će se to desiti. Nezvanično se spekuliše da bi potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović ponovo mogao biti partijski direktor.

On juče nije nije odgovorio na pitanja “Vijesti” u vezi sa tim.

Obrad Mišo Stanišić je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i od 2007. poslanik DPS-a. On bi trebalo da naslijedi Milana Lakića koji je na funkciju ambasadora u Bosni i Hercegovini od 2015. Stanišić je radnu karijeru je počeo upravo u BiH, gdje je radio kao nastavnik.

Nedžad Drešević u biografiji objavljenoj na sajtu Skupštine navodi između ostalog da je stomatolog po profesiji, da je bio potpredsjednik Bošnjačkog vijeća, odbornik u Skupštini Gradske opštine Tuzi i Podgorice.

Tarzan Milošević je u Sarajevu završio Mašinski fakultet, bio je ministar poljoprivrede, predsjednik SO Bijelo Polje, a dugogodišnji je poslanik te partije.

Bonus video: