Carević na sastanku sa turskom ambasadorkom

778 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Nikolic B. Dragan
Sa današnjeg sastanka, Foto: Nikolic B. Dragan

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je novoimenovanu, izvanrednu i opunomoćenu ambasadorku Republike Turske Songul Ozan, saopšteno je iz Opštine Budva.

Kako je saopšteno, sastanku je prisustvovao predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović, a u delegaciji turske ambasade bili su i Fatma Derja Koć, savjetnica za trgovinske odnose i Kadir Kajnar, savjetnik za religijske odnose.

Ozan je, kako se navodi, istakla je da je do sada u Crnu Goru investirano 165 miliona eura, "što Crnu Goru stavlja na peto mjesto po nivou inostranih investicija Turske".

Carević je istakao da je u Budvi registrovano 1110 preduzeća što je gotovo trećina ukupnog broja registrovanih preduzeća u Crnoj Gori.

On je istakao da je posebno važno da sve investicije u naš grad budu u skladu sa administrativnim pravilima, zakonom i međunarodnim regulativama.

Tokom razgovora bilo je riječi o mogućnostima dalje privredne i kulturne saradnje dviju zemalja te važnosti međuvjerskog i međunacionalnog sklada, saopšteno je iz Opštine Budva.

Bonus video: