MINISTARKA BEZ PORTFELJA ČESTITALA DAN NEZAVISNOSTI

Vučinović: Tekovine 21. maja se ne mogu narušiti

Vučinović je saopštila da je Crna Gora, maja 2006. godine, pokazala političku zrelost i odgovornost, prepoznajući svoje različitosti kao snagu ka zajedničkom cilju, obnovi nezavisnosti, međunarodno priznatoj i demokratskoj državi svih njenih građana
277 pregleda 4 komentar(a)
Vučinović, Foto: Savo Prelević
Vučinović, Foto: Savo Prelević

Nakon trinaest godina od obnove nezavisnosti Crne Gore, s ponosom mogu kazati da je hrvatski narod bio važan dio političke platforme za samostalnost Crne Gore, i pristupanje NATO savezu i Evropskoj uniji. izjavila je ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, u čestitki, povodom 21. maja – Dana nezavisnosti.

Vučinović je saopštila da je Crna Gora, maja 2006. godine, pokazala političku zrelost i odgovornost, prepoznajući svoje različitosti kao snagu ka zajedničkom cilju, obnovi nezavisnosti, međunarodno priznatoj i demokratskoj državi svih njenih građana.

“Crna Gora je danas punopravna članica NATO saveza i sigurna destinacija za brojne strane investitore. Takođe, zahvaljujući odgovornoj državnoj politici, bilježi snažan ekonomski rast i prepoznata je kao važan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i sljedeća zemlja kandidat za EU”, naglasila je u čestitki.

“No, i pored svih pozitivnih rezultata, svjesni smo da ima još onih koji pokušavaju uzurpirati neovisnost naše države. Ali na sreću, njihov je broj zanemarljiv u odnosu na onaj koji dominatno baštini tekovine 21. maja i predstavlja nepremostivu branu bilo kakvom pokušaju narušavanja multietničkog sklada i državnog suvereniteta. Neovisnost države Crne Gore jeste i biće neupitna. U to ime svim građankama i građanima Crne Gore, želim sretan 21. maj - Dan neovisnosti”, poručila je Vučinović.